Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Trump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz

Trump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz

ABD-İran arasında yürütülen müzakerelere ilişkin konuşan ABD Başkanı Donald Trump, "Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz. Belki anlaşma yaparlar, belki yapmazlar. ABD açısından bakıldığında, biz kazanıyoruz" dedi. Trump, müzakerelerin çok yoğun geçtiğini ifade etti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la devam eden doğrudan müzakerelerin sonucu ne olursa olsun "askeri açıdan kazandıklarını" savunarak, "İran’la çok yoğun müzakereler içindeyiz. Neler olacağını göreceğiz." dedi.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'dan ayrılırken basın mensuplarına İran müzakereleri ile ilgili açıklama yaptı.

Müzakerelerin sonucu ne olursa olsun ABD olarak İran karşısında "askeri olarak galip geldiklerini" savunan Trump, müzakerelerin sonucunu beklediklerini kaydetti.

Trump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz
Başlık ResmiTrump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz

"YOĞUN GEÇİYOR"

İslamabad'daki müzakerelerin halen devam ettiğini ifade eden ABD Başkanı, "İran’la çok yoğun müzakereler içindeyiz. Neler olacağını göreceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Trump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz
Başlık ResmiTrump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz
ÖNERİLEN HABERLER
ABD ve İran arasındaki görüşmeler başladı! "Müzakereler uzayabilir"
DÜNYA

ABD ve İran arasındaki görüşmeler başladı! "Müzakereler uzayabilir"

TRUMP ZAFERDEN EMİN

Müzakerelerden bir anlaşma çıkıp çıkmayacağını bilmediğini belirten Trump, "Belki bir anlaşma yaparlar, belki de yapmazlar. Amerika açısından bakıldığında biz kazandık." yorumunu yaptı.

Trump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz
Başlık ResmiTrump'tan müzakere masasına mesaj: Ne olursa olsun, biz kazanıyoruz

'HÜRMÜZ'DE TEMİZLİK BAŞLADI' MESAJI

Hürmüz Boğazı'nın mayınlardan temizlenmesi konusuyla da yakından ilgilendiklerini anlatan Trump, "Muhtemelen Boğaz'da birkaç mayın kalmıştır. Orada mayın tarama gemilerimiz var. Bunları temizliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

ÖNERİLEN HABERLER
Türkiye
GÜNDEM

Türkiye'den küstah paylaşıma peş peşe tepkiler: Çağın Hitler'i Netanyahu

ABD-İRAN ARASINDA İSRAİL'İ DE KAPSAYAN GEÇİCİ ATEŞKES

ABD ve İsrail'in İran'a 28 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından, İran'ın misillemeleri ile bazı bölge ülkelerine düzenlediği saldırılarla savaşa dönüşen süreçte, ABD Başkanı Donald Trump, 8 Nisan'da saat 01.30 sıralarında ateşkesi kabul ettiğini duyurdu.

Trump, Hürmüz Boğazı'nın açılması şartıyla 2 haftalık ateşkesi kabul ettiklerini, İran'dan 10 maddelik teklif aldıklarını ve bunun müzakere için uygulanabilir bir temel olduğunu ifade etti.

"İran'ın savaştaki hedeflerine ulaştığı" açıklamasında bulunan İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi de nihai müzakerelerin İslamabad'da en fazla 15 gün içinde sonuçlandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Türkiye, Pakistan ve Mısır, ABD-İran arasındaki mesaj alışverişinin sürmesi ve sonuca ulaşması için yoğun çaba gösterdi.

Geçici ateşkesi desteklediğini açıklayan İsrail yönetimi ise uzlaşmaya Lübnan konusunun dahil olmadığını savunarak, bu ülkeye yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.