Uçağı düşürmeye çalışan pilot: Rüya gördüğümü sandım

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Uçağı düşürmeye çalışan pilot: Rüya gördüğümü sandım

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD’de yolcu uçağını düşürmeye çalışan pilot hakim karşısına çıktı. Hakkındaki tüm suçlamaları reddeden şüpheli, rüya gördüğünü ve sadece uyanmaya çalıştığını söyledi.

ABD’de 22 Ekim’de Alaska Havayolları’nın 2059 sefer sayılı uçuşu sırasında uçağı düşürmeye çalışan 44 yaşındaki pilot Joseph David Emerson, hakim karşısına çıktı. Emerson, hakkındaki 83 kez “cinayete teşebbüs”, 83 kez “dikkatsizce tehlikeye atma” ve “bir hava aracına zarar verme” suçlamalarının tümünü reddetti.

“RÜYA GÖRDÜĞÜMÜ SANIYORDUM”

Emerson polise verdiği ifadesinde ise, olay sırasında uyuşturucu madde etkisi altında olduğunu söyledi. Olay öncesinde 40 saattir uyumadığını ve sinir krizi geçirdiğini düşündüğünü aktaran Emerson, "Her iki acil durum kapatma kolunu da çektim çünkü rüya gördüğümü ve sadece uyanmaya çalıştığımı sanıyordum. Kendimi iyi hissetmiyordum. Pilotlar olup bitenlere dikkat etmiyor gibi görünüyordu. Yaptığımı itiraf ediyorum. Bana yöneltmek istediğiniz hiçbir suçlamaya karşı çıkmıyorum" dedi. Uçuş görevlilerinden biri ise polise, Emerson'un "her şeyi berbat ettiğini” ve "herkesi öldürmeye çalıştığını" söylediğini ifade etti.

“BENİ KELEPÇELEYİN YOKSA DAHA KÖTÜ OLACAK”

Emerson’ın uçağın motorlarını kapatmaya çalıştığı esnada pilotlara “İyi değilim” dediği aktarılırken, pilotlardan birinin Emerson’ı durdurmaya çalışırken yaklaşık 90 saniye boğuştukları belirtildi. Emerson’ın sakinleştikten sonra uçuş ekibine “Beni kelepçeleyin yoksa daha kötü olacak” dediği ve daha sonra uçağın alçaldığı sırada acil çıkış koluna uzanmaya çalıştığı ifade edildi. Emerson’ın olay esnasında uyuşturucu madde etkisi altında olup olmadığı hala araştırılıyor.

UÇAĞI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞTI

Uçağın yolcularından Aubrey Gavello, basına yaptığı açıklamada, yolcuların durumdan bihaber olduğunu, sadece acil iniş yapacaklarına dair bir anons yapıldığını söyledi. Gavello, kabin ekibinden birinin zanlıya “İyi olacağız, sorun yok, seni uçaktan indireceğiz” dediğini duyduğunu, bu yüzden “Gerçekten de tıbbi bir aciliyet var” diye düşündüğünü ekledi. Bir başka yolcu daha uçaktaki hiçbir yolcunun yaşanan krizden haberdar olmadığını söyledi.

Washington eyaletinden yer alan Everett kentinden California eyaletinde yer alan San Francisco kentine yapılan uçuş sırasında görevde olmayan ve pilotlarla kokpitte bulunan Emerson, yolcular ve kabin ekibi dahil toplam 83 kişinin bulunduğu uçağı, düşürmeye çalışmıştı. Uçak, Emerson’ın kontrol altına alınmasının ardından Oregon eyaletinde yer alan Portland’a acil iniş yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...