Ukrayna’da aslan kurtarma operasyonu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Ukrayna’da aslan kurtarma operasyonu

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Bombardıman altındaki Odessa’da aç kalan aslanlar 72 saatlik yolculuk sonucunda Romanya'ya getirildi.

Ukrayna’nın Rusya bombardımanı altındaki Odessa şehrinde Biopark’taki 9 aslan, savaş sebebiyle et sevkiyatı yapılamaması sebebiyle açlıktan ölmek üzereydi. Ayrıca, hayvanat bahçesinin Rus bombardımanlarında isabet alması aslanların serbest kalmasına yol açacak ve sivillerin hayatını tehlikeye düşürecekti. Hayvanlara yardım kuruluşları Breaking the Chains ve Warriors of Wildlife, bundan dolayı birlikte kurtarma operasyonu başlattı.

Ukrayna’da aslan kurtarma operasyonu

9 ASLAN 72 SAATLİK OPERASYONLA KURTARILDI

Ekipler, 72 saat süren yolculukta üç ülke sınırından geçerek Odesa’ya vardı. İkisi yavru olmak üzere 3 erkek ve 6 dişi aslan, geçici olarak Romanya’da Targu Mures bölgesine nakledildi. Ekipler, bunun şimdiye kadar savaşın devam ettiği bir bölgede yapılmış en büyük kurtarma operasyonu olduğunu ifade ettiler. Operasyonu yöneten Güney Afrikalı hayvan hakları savunucusu Lionel de Lange, “Bu, uluslararası bir operasyondu. Yakıt, veteriner ve güvenlikle ilgili masrafları karşılayanlarla emek sarfedenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ukrayna’da aslan kurtarma operasyonu

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...