Zelenski, savaşa rağmen hazırız: Meşru bir seçime ihtiyacımız var

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Zelenski, savaşa rağmen hazırız: Meşru bir seçime ihtiyacımız var

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 29 Ekim'de yapılması planlanan seçime hazır olduklarını duyurarak, “Ukrayna devam eden savaşa rağmen seçim yapmaya hazır” dedi. Zelenski, Ağustos ayında yaptığı açıklamada, Ukrayna’da seçimlerin belirlenen tarihte yapılmama ihtimalinin olduğunu ifade etmişti.

Ukrayna, Rusya’ya karşı taarruzuna devam ederken, Devlet Başkanı Volodimir Zelenki’den ülkenin geleceğiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Zelenski, “Ukrayna devam eden savaşa rağmen seçim yapmaya hazır” dedi

Ülkesinde 29 Ekim’de yapılması planlanan seçimle ilgili konuşan Zelenski, seçimlerin yapılması için Ukrayna’nın savaş zamanı kısıtlamalarına uyum sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "Ben seçimlere hazırım. Yani ne gerekiyorsa hazırız" ifadelerini kullandı.

Zelenski, Ağustos ayında yaptığı açıklamada ise Ukrayna’da seçimlerin belirlenen tarihte yapılmama ihtimalinin olduğunu belirterek, “Sıkıyönetim altındaki Ukrayna'da seçimler ancak askeri personel ve yurtdışındaki zorunlu göçmenler de dahil olmak üzere tüm vatandaşların oy kullanma hakkı sağlanırsa mümkün olabilir.” ifadesini kullanmıştı.  

Sözlerine devam eden Zelenski, “Finansman ve cephe hattındaki seçim merkezlerinde yabancı gözlemcilerin varlığı da sağlanmalıdır. Her oya ihtiyacımız var. Kendimiz için bunun çok demokratik bir seçim olacağını söyleyemeyeceğiz. Meşru bir seçime ihtiyacımız var. Bu seçimin toplum tarafından yapılmasına ihtiyacımız var. Böylece halkımız bölünmeyecektir. Ordunun oy kullanabilmesine ihtiyacımız var. Onlar bugün bu demokrasiyi savunuyorlar ve savaş nedeniyle onlara bu fırsatı vermemek haksızlıktır. Ben sadece bu konu yüzünden seçimlere karşıydım” demişti.

ABD SEÇİMLERİNE DEĞİNDİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde gelecek yıl yapılacak Başkanlık seçimleriyle ilgili de konuşan Zelenski, "Ruslar Amerika’daki seçimlere güveniyorlar.” diyerek Cumhuriyetçi Parti’deki Ukrayna ile Rusya arasında barış yapılması gerektiğini savunan adaylara dikkat çekti. Bu duruma rağmen ABD’deki iki partide de desteğe sahip olduklarının ifade eden Zelenski, “Fakat Amerikan halkının demokrasiyi desteklemesi, Ukrayna'yı desteklemesi, mücadelemizi desteklemesi önemli" dedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KIEV’DE

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e destek ziyaretinde bulunuyor. Ukrayna ordusunun Haziran ayında başlattığı karşı taarruza yönelik ABD desteğini direkt yerinde göstermek isteyen Blinken’ın Kiev’de iki gün kalacağı bildirildi.

Blinken, Ukrayna’ya içeriğinde HIMARS topçu sistemi mühimmatı ve seyreltilmiş uranyum mermilerinin de bulunduğu 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini de açıkladı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...