Karne haftası yine okullar boş kaldı

- Güncelleme:
Karne haftası yine okullar boş kaldı

Eğitim Haberleri

Öğrenciler, “Öğretmenler gelmenize gerek yok dedi” derken, öğretmenler de “Öğrenciler gelmiyor” diyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, cuma günü sona erecek. 19 milyondan fazla öğrenci için 2 haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Okulların tatil olacağı hafta okula gitmeme geleneği şu günlerde de sürüyor. Binlerce öğrenci birkaç gündür evde oturuyor ve karne gününü bekliyor. Sınıfların boş olması nedeniyle tek tük giden öğrenciler de boş sınıfları görünce evin yolunu tutuyor. Konuştuğumuz öğretmenler öğrenci ve velileri suçlarken; öğrenciler de öğretmeni suçluyor. WhatsApp veli gruplarında öğretmenlerin ‘ders boş olacak gelmenize gerek yok’ dediğini anlatan aileler, gelen mesajlarda e-Okul sisteminin kapatıldığı ve notların girildiğini söylüyorlar. Öğretmenler ise bütün çabalarına rağmen öğrencilerini getiremediğini ifade ederek “Öğrenciler kendi aralarında anlaşıyorlar. ‘Hep beraber gelmeyince dersler de işlenmez’ bakış açısı var. Bizim eğitim programımız devam ediyor. Boş olunca da öğretmenler odasında yine bekliyoruz” diyorlar.

NOT ODAKLI BAKIYORUZ

Süren bu tartışmaları Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Mustafa Şeker ile konuştuk. Doç. Dr. Mustafa Şeker şunları söyledi: Maalesef okullar gerçek misyonunu kaybetti. Ülkemizde eğitime not odaklı bakılıyor. Boş sınıflar ciddi problem. Okullarda eğitim değil, öğretim veriyoruz. Öğretim bitince eğitim de noktalanıyor. Toplumda oluşan son hafta ‘dersler boş gidilmez’ algısı da üzülerek söylüyorum oturmuş durumda. Bütün bunlar birleşince bu manzara kaçınılmaz oluyor. Tarih dersinde bile son hafta gelmeyin diyen öğretmenler var. Bir şey yapamıyorsan bile bir hikâye ya da ecdadı anlat. ‘Ülkemizde eğitim-öğretim uzun tutuluyor. Çok yoğun bir müfredat olduğu için son haftaya sessiz kalıyoruz’ diyen bürokratlarımızı dahi duydum. MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...