Kariyer sınavı için kitapçıklar tamam, MEB davanın reddini isteyecek

- Güncelleme:
Kariyer sınavı için kitapçıklar tamam, MEB davanın reddini isteyecek

EĞİTİM Haberleri

Muhalefet, dinlenecek sendikaların ortak kararla AYM’ye gitmesi için çalışıyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ

Anayasa Mahkemesinin (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruda verdiği karar tartışılmaya devam ediliyor. AYM’nin ‘MEB ve sendikalar sözlü olarak dinlenecek’ açıklaması ve toplantıyı başka bir tarihe ertelemesi 19 Kasım’da gerçekleşecek Öğretmenlik Kariyer Sınavı’nı akıllara getirdi. CHP’nin AYM’ye verdiği dava dilekçesinde uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için yapılacak yazılı sınava ilişkin yürütmeyi durdurma ve iptal talebi bulunmadığından, 19 Kasım’da sınavın yapılacağı ve kitapçıkların hazır olduğu öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Yeni süreç AYM’nin MEB’e yazacağı bildirim yazısı ile başlayacak. Ardından Eğitim Bir Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen’e resmî davet yazısı gidecek. Yüksek Mahkeme Genel Kurulda Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bu düzenlemenin neden gerekli olduğunun bilgisini alacak. Eğitim sendikalarından ise bu düzenlemenin neden iptalinin istendiği ve anayasal açıdan neden engel teşkil ettiğinin gerekçeleri sözlü olarak dinleyecek.

Edindiğimiz bilgilere göre, MEB’in anayasa aykırı bir durum olmadığı ifade edip davanın reddini isteyeceği öğrenildi. Muhalefet yetkilileri ise bu süreçte üç sendikanın ortak bir kararla çıkması için çalışmalarını sürdürüyor. Bütün bu işlemlerin kariyer sınavı sonrasına kalacağı ifade ediliyor. Bu arada MEB “soruların elde ele dolandığı” iddialarına yönelik suç duyurusunda bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...