Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şirketler borsada hisselerini alıyor

Şirketler borsada  hisselerini alıyor

EKONOMİ Haberleri

Küresel piyasalardaki panik havasına bağlı olarak Borsa İstanbul’da son beş haftadır etkili olan satıcılı seyir, hisse senedi fiyatlarının olması gereken seviyenin çok daha düşüğüne gerilemesine sebep oldu.

Piyasalardaki panik satışlardan dolayı hisse fiyatlarındaki sert düşüşler veya aşırı dalgalanmalar, patronları, “hisselerine sahip çıkma” konusunda harekete geçirdi. Kırk hisse senedinin ortağı, yatırımcısına destek olmak için elini taşın altına koydu ve hisse geri alımı yaptı. Son iki haftada yaklaşık 51 milyon adet hisse senedi bu kapsamda geri alınırken alımların tutarı yaklaşık 215 milyon liraya ulaştı. Analistler, hisse geri alım programı uygulayan yönetimlerin örnek olması gerektiğini belirterek; yatırımcılarda oluşturulacak güven duygusuyla sermaye piyasalarının derinleşeceğini, böylece tüm Türkiye’nin daha fazla fayda göreceğini kaydetti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...