Dolarda küresel gerilim!

Dolarda küresel gerilim!

EKONOMİ Haberleri

Küresel piyasalarda ABD merkezli gerilim yaşanıyor. Ülkede enflasyonist baskıların artacağı ve bu paralelde faiz artırım sürecinin daha erken başlayacağına ilişkin endişeler, tahvil faizlerinde hızlı yükselişi beraberinde getirdi.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri, haftaya başladığı yüzde 1,34 seviyelerinden yükselişe geçerek yüzde 1,61 ile, son bir yılın en yüksek seviyesini gördü. Analistler, 21 trilyon dolarlık ABD tahvil piyasasından çıkışların, küresel çapta bir satış dalgasına dönüştüğünü; bunun, piyasalar için bir ‘uyarı sinyali’ olduğunu belirtiyor. Söz konusu gelişmelerle birlikte dolar, küresel çapta değerlendi. Türkiye'de kur, 7,47'ye kadar yükseldi. Ardından 7,30-7,40 bandında denge bulmaya çalıştı. Analistler, “Bütün para birimlerinde aynı hareket var. Sadece TL’ye özel değil. Küresel çapta riskten kaçıp nakde geçme eylemi hızlandı. ABD tahvil faizlerinde bir miktar gevşeme olursa baskı hafifler. Cumhurbaşkanı’nın, mart ortasında reformları açıklaması bekleniyor. Piyasaları ikna edecek her gelişme TL için pozitif olacaktır, şimdilik bekleyiş hakim” görüşünü dile getiriyor. Bu arada Merkez Bankasının (TCMB) resmi rezerv varlıkları, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 artarak 95,7 milyar dolar oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...