Asgari ücrette ara zam için oran, düşük maaş alan emekliler için müjde verdi! BBP lideri Destici'den önemli açıklamalar

Düzenleyen:
Asgari ücrette ara zam için oran, düşük maaş alan emekliler için müjde verdi! BBP lideri Destici'den önemli açıklamalar

EKONOMİ Haberleri

Asgari ücrete yapılacak zam konusuna değinen BBP lideri Destici, oranın en az yüzde 23 olması gerektiğini belirtti. Düşük emekli maaşlarında iyileştirme olacağının müjdesini de veren Destici, EYT'liler için tarih verdi. "Ben de yaşadığım için o ruh halini biliyorum" diyen BBP lideri, Ocak ayını işaret etti.

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte memur ve memur emeklilerinin gündemi temmuz zammı. Ayrıca yükselen enflasyon ve artan fiyatlar sonrası asgari ücretliler de gözünü zamma dikti, kulisler hareketlendi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ekonomi gündeminin ilk sıralarında yer alan asgari ücret zammı, emekli maaşı zammı ve EYT konularında önemli açıklamalarda bulundu, tarih ve oran verdi.

EYT'LİLER İÇİN OCAK AYINI İŞARET ETTİ

Habertürk TV'ye konuşan BBP lideri Destici, Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusuna değindi ve Ocak ayını işaret etti. Destici, şu ifadeleri kullandı:

"Emeklilikte yaşa takılanlar var. Ben de yaşadığım için o ruh halini biliyorum. Bu konuda çalışma var. İnşallah 2023'ün Ocak ayında açıklanacak diye bekliyorum. Bizim görüşümüz şu anda 4,5 civarında EYT'li var. Bu başka bir hak kaybı. İşe girerken vatandaşımıza 'şu kadar yıl, bu kadar prim yatırırsan emekli olursun' denmiş, sonra kural değiştirilmiş.

Dolayısıyla bunu ben böyle değerlendiriyorum. Ben şahsen kademeli geçişten ziyade tam bir uygulamanın adaletli olacağına inanıyorum. Ben bu kaynağın bulunabileceğine inanıyorum. Türkiye büyük bir millet. Cumhur İttifakı'nın seçimini tekrar kazanmasıyla bir güven ve istikrar ortamı oluşturulacak."

"TALEBİMİZ EN AZ YÜZDE 23 VERİLMESİ"

BBP Genel Başkanı Destici, asgari ücrete yapılacak zammın en az yüzde 23 oranında olması gerektiğini söyledi. Destici ayrıca düşük emekli maaşlarında bir iyileştirme yapılacağını da duyurdu.

Asgari ücret ve emeklilere yapılacak Temmuz zamlarıyla ilgili olarak görüşlerini açıklayan BBP Lideri Destici, “Biz yılbaşından itibaren enflasyonun yükselmesiyle birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 6 ayda bir toplanmasını istemiştik. Haziran enflasyon oranları da belli olduktan sonra Temmuz ayı başında hesaplanacak ve asgari ücretlilerimize bir artış yapılacak.

İnşallah bunun yapılmasını bekliyoruz. Asgari ücret yüzde 50 oranında arttırılmıştı. Şimdi en az yüzde 23 verilmesi talebimizdir. Eldeki imkanlara göre bu yüzde 40'lara çıkarılabilir. En az yüzde 23 oranının olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME

"Üreticiler çoğunlukla kazanıyor, küçük işletmeler zararda" diyen Destici, düşük emekli maaşlarında iyileştirme olacağının müjdesini verdi.

Destici, "Ücretlilerimiz hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında eziliyor. 850 bin civarında en düşük emekli maaşını alan emeklimiz var. Hayat geçim standardına göre bunu belirlemek lazım. Çalışırken aldığı ücretle emekli olduğunda aldığı ücret aynı değil" dedi.

"Şu anda yapılan bir hazırlık var" diyerek müjde veren Destici, "Belli düzeyde düşük maaşı olan emeklilere artış yapılacak, onun üstüne enflasyon farkı ayrıca verilecek. Düşük maaş alan emeklilerimizle ilgili ikinci bir iyileştirme, Ocak ayında bir iyileştirme daha yapılacak. Ocak'ta enflasyon farkı artı iyileştirme yapılacak" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...