Bakan Kacır duyurdu: Sel bölgesindeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Kacır duyurdu: Sel bölgesindeki KOBİ'lere 1 milyon TL'ye kadar faizsiz kredi imkanı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fırtına, aşırı yağış ve selden etkilenen bazı bölgelerdeki KOBİ'ler için bakanlık harekete geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, bu bölgelerdeki KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacaklarını açıkladı.

Son günlerde yurdun birçok noktasında olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok KOBi zarar gördü. Bunun ardından bakanlık harekete geçti ve KOBİ'lere faizsiz kredi imkanı sağlanacağı duyuruldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır,olmsuz hava koşulları nedeniyle sel ve fırtınadan zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni devreye aldıklarını açıkladı.

KOBİLERE 1 MİLYON TL'LİK FAİZSİZ KREDİ İMKANI

Türkiye’nin küresel iklim değişikliğinin etkisi ile farklı afetlerle mücadele etmek zorunda kaldığını hatırlatan Kacır, “Bu hafta yine Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşadığımız olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ’lerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı başlatıyoruz." dedi ve şöyle devam etti:

'Daha önce yaşadığımız afetlerde olduğu gibi bu afet sonrasında da afetten etkilenen KOBİ’lerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda Zonguldak Ereğli’de, Batman merkez, Diyarbakır Bismil, İstanbul Şile, Bursa Gemlik gibi afetten etkilenen bölgelerimizde hasar gören işletmelerimize destek olacağız. Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ’ler, program kapsamında 1 milyon liraya kadar krediye faizsiz olarak erişiyor olacaklar. İlk 12 ayı geri ödemesiz, 24 ay vadeli olarak elde edebilecekleri bu kredinin işletmelerimizin zor günlerinde mücadelelerine katkı sunacağını umut ediyorum.'

 İLK 12 AYI GERİ ÖDEMESİZ

Program kapsamında, işyerinin hasar gördüğü, ilgili hasar tespit komisyonları tarafından kayıt altına alınan ve bu durumunu belgeleyen KOBİ’ler, KOSGEB ile protokol imzalayacak olan bankalardan faizsiz kredi kullanabilecekler.

İlk 12 ayı geri ödemesiz, toplam 24 ay ödemeli olarak kullanılacak bu kredilerde KOBİ’ler kredi anaparasını bankaya 3’er aylık taksitlerle geri ödeyecek; kâr payı veya faizin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacak. Programda, işletme başına azami kredi limiti 1 Milyon TL olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...