Emekliye zam bütçe görüşmelerinde belli olacak

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Emekliye zam bütçe görüşmelerinde belli olacak

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

Yaklaşık 16 milyon emekli hükûmetten gelecek zam haberini beklerken, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilere verilecek müjde için TBMM’de bu ay başlayacak bütçe görüşmelerini işaret etti.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Emeklilerin gözü kulağı gelecek zam haberindeyken AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu,“Cumhurbaşkanı’mız, Hazine ve Maliye Bakanı’mız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’mıza bu konuda talimatı verdi. Bütçe Kanunu, ekimin üçüncü haftasında Meclis gündemine gelecek. Orada her bir bakanlığımız, sunumda bulunacak. Cumhurbaşkanı Yardımcımız ilk gün bütçe üzerine görüşlerini paylaşacak. Orada bu konularla ilgili değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacak” dedi.

“SİSTEMİ İYİLEŞTİRMEK İÇİN TEKLİFLERE AÇIĞIZ”

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iyileştirilmesi için muhalefete de çağrıda bulundu. Akbaşoğlu “Bu konuda dinamik bir süreç öngören bir yaklaşım içerisindeyiz. Zira SWOT analizleri yapıldı. Bu analizlerle sistemin güçlü ve zayıf yönleri, avantajları ve dezavantajları değerlendiriliyor. Sistemin ilk yılında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında bir çalışma yapılmıştı. Sonuçlardan bazılarını da uygulamaya yansıttık. Örneğin; ‘nöbetçi bakan’ uygulamasını başlattık. Milletvekillerimiz, nöbetçi bakanlarla sabahtan akşama kadar Meclis’te görüşebilme imkânı elde etti. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin daha da iyileştirilmesi hususunda muhalefetin, tekliflerine ve tenkitlerine açığız. Uygulamada ortaya çıkan sorunlar uygulamayla dönüştürülebilecekse uygulamaya, bir düzenlemeyle dönüştürülmesi gerekiyorsa düzenlemeye açığız. ‘Cumhuriyetimizin ikinci asrında cumhuriyetimizi demokratik, katılımcı, çoğulcu ve sivil bir anayasa ile beraber taçlandıralım’ diyoruz. Darbe anayasası ile yol yürümek artık mümkün değil. Gelin, sistemin aksayan yönleri varsa bunları da beraber müzakere ve mütalaa edelim ve daha mükemmele, daha iyiye doğru adım atalım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...