Ev hanımları da emekli olabilecek! Bakan Işıkhan açıkladı, 3'te 1 prim desteği geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ev hanımları da emekli olabilecek! Bakan Işıkhan açıkladı, 3'te 1 prim desteği geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üzerinde çalışılan yeni emeklilik sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Ev kadınlarının emekli olmasının kolaylaştırılacağını belirten Işıkhan, "Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kanal 7 canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Sosyal güvencesi olmayan ev kadınlarının emekli olabilmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Işıkhan, "Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz" dedi.

Işıkhan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"BURADA KESİNLİKLE BİR SAPMA OLMAYACAK"

"Ev kadınlarımızla birlikte bu toplamsal ekonomik yaşam içerisindeyiz. Ev kadınlarına yönelik 3'te 1 prim desteği kapsamında çalışmalarımızı başlattık. Burada isteğe bağlı sigorta kapsamında bir sistem kuruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü. Biz bunu yerine getireceğiz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını kesinlikle vurgulamak isterim. 

"UZUN EĞİLİMLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK"

Bunun zamanı ve şartları oluştuğunda zaten biz alandaki sendikalarımızdan, kadın örgütlerimizden ve bir çok sivil toplum kuruluşlarından fikirler alacağız. Ondan sonra belli bir noktaya getireceğiz. Daha sonrada ortaya çıkan tabloyu da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın yetkilileri ile bir araya gelerek inşallah bu düzenlemeyi de hayata geçireceğiz. Ancak bu uzun eğilimli bir çalışma olduğu için inşallah bizim hedefimiz zaman olarak da orta vadede bu yapılacaktır."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...