Gram altın fiyatı sert düştü! İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gram altın fiyatı sert düştü! İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan altın fiyatları bu haftada da değer kaybıyla başladı. Ons altın, yılbaşından sonraki en düşük seviyeyi görürken gram altın 1.101,27 seviyelerinden işlem görüyor. Peki, gram, çeyrek, yarım, tam ve ons altın ne kadar? İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları…

Ons altın, yılbaşından sonraki en düşük seviye olan 1815 dolardan işlem görüyor. Ons altında yaşanan düşüşler iç piyasada gram altın fiyatlarını da olumsuz etkiledi. Özellikle gram altın ve çeyrek altın fiyatlarındaki düşüş dikkat çekiyor. İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları…

Gram altın fiyatı sert düştü! İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

28 ŞUBAT GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın: 1.101,27
  • Çeyrek altın: 1.849,00
  • Yarım altın: 3.707,00
  • Tam altın: 7.385,00
  • Cumhuriyet altını: 7.579,00
  • Ons altın 1.815 dolardan işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır.

ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR?

Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır.

Gram altın fiyatı sert düştü! İşte 28 Şubat güncel altın fiyatları

KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR?

Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

YATIRIMCILARI UYARDI!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın fiyatlarının geleceğiyle ilgili konuşarak yatırımcıya önemli uyarılarda bulundu.

Altın piyasalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yıldırımtürk, "Altın yeni seneye başladığı zaman daha sınırlı faiz artırımı yapılacağı yorumlarıyla üzerindeki baskıdan kurtulmuştu. Jeopolitik risklerin de ortaya çıkmasıyla birlikte, ons altın 1950 dolara kadar yükseldi. Fakat daha sonra Ocak ayının sonu Şubat ayının başıyla birlikte FED toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapıldı. Bunun sonrasında ekonomik verilerde tutarsızlık oluşmaya başladı. Öyle olunca da 'ABD'nin hedefledikleri yüzde 2'lik enflasyona ulaşmak için faiz artırımı yapması gerekiyor' yorumları ortaya çıktı. Bu yorum değişikliğinin temelinde ise; büyük banka fonlarının varlıklarını yatırım araçları arasında sörf yaptırması yatıyor diyebiliriz. Bu şekilde büyük banka fonları kullanılarak trend oluşturulup para kazanılma yolu tercih ediliyor. Dolayısıyla şubat ayı itibarıyla mart, mayıs ve haziran ayındaki FED toplantılarında da 25 baz puanlık bir faiz artırımı yapılacağı ifade ediliyor. Daha doğrusu bu şekilde bir beklenti oluşturulmuş durumda." şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...