Güler Sabancı: İklim krizine acil çözüm şart

Güler Sabancı: İklim krizine acil çözüm şart

EKONOMİ Haberleri

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, iklim krizinin yarına ertelenemeyecek kadar acil bir mesele olduğuna dikkat çekti.

Üniversitenin 20. dönem lisans ve 23. dönem lisansüstü mezuniyet töreninde konuşan Güler Sabancı "Paris Anlaşması'nda öngörülen 1,5 derece ısınma hedefinin ötesine geçileceği kabul ediliyor. Gerek ülkemizde gerek dünyada iklim değişikliğine bağlı olarak oluşan sel, yangın, kuraklık gibi doğal afetlerde önemli artışlar yaşıyoruz. Dünyanın el ele vererek bu soruna çözümler üretmesi, birlikte çalışması gerekiyor" dedi. Genç mezunlara tavsiyelerde de bulunan Sabancı "Sizler kariyerinizde hedeflediğiniz başarılara kolaylıkla ulaşabilecek donanıma sahipsiniz. Her biriniz çevrenizde, ailelerinizde, mahallenizde; tüm sorunların çözümüne katkı verebilir, çözümün bir parçası olabilirsiniz" dedi.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici de Üniversite sınav sonuçlarına göre, ilk 1000'den aldıkları öğrenci sayısını 3 yıl içinde 2 katına çıkardıklarını, mezunların yüzde 97'sinin diplomalarını aldıkları yıl içerisinde tercih ettikleri sektörde iş hayatına katıldıklarını dile getirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...