Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İstanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolar iş hacmi hedefliyor
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Ekonomi

İstanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolar iş hacmi hedefliyor

Son Güncelleme: 19 Eylül, 2019 - 14:42
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
İstanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolar iş hacmi hedefliyor
Fotoğraf Başlığı Istanbul Ekonomi Zirvesi 1 milyar dolar is hacmi hedefliyor

Bu sene 5 Aralık'ta düzenlenecek İstanbul Ekonomi Zirvesi'nde 10 ülkeden 500'den fazla yerli ve yabancı iş insanı ağırlanacağı açıklandı. Zirve'nin İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, "Türkiye ekonomisinin ve iş dünyasının artık üzerindeki ölü toprağını silkelemesi ve yeniden üretim ve istihdamdan bahsetmeye başlaması gerekiyor. Hepimiz aynı geminin içindeyiz ve kabuğumuza çekilme, şartların düzelmesini beklemek gibi bir lüksümüz yok" dedi.

Kaydet
a- | +A

Bu sene 3'üncüsü düzenlenecek İstanbul Ekonomi Zirvesi, 10 ülkeden yatırımcıları ve 500’den fazla yerli ve yabancı iş insanı ağırlayacak. “Yeni dünya düzenine hazır mıyız?" ana temasıyla toplanacak zirvede 1 milyar dolar değerinde ticaret anlaşması ve iş hacmi oluşturulması hedefleniyor. 5 Aralık’ta Çırağan Sarayında düzenlenecek Zirve; Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Girişimci ve iş Adamları Konfederasyonu (TURKONFED), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) ve Cool Reklam iş birliğinde düzenlenecek.

"Tüm kurumlar güç birliği yaparsa Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olabilir"
Zirvenin hedefleri hakkında düzenlenen basın toplantısında konuşan Zirve'nin İcra Kurulu Başkanı Abdullah Değer, Türkiye’nin en büyük ekonomi organizasyonları arasında yer alan İstanbul Ekonomi Zirvesinin ekonomi dünyasının kanaat önderlerini bir araya getireceğini ifade ederek, "Türkiye ekonomisinin ve iş dünyasının artık üzerindeki ölü toprağını silkelemesi ve yeniden üretim ve istihdamdan bahsetmeye başlaması gerekiyor. Hepimiz aynı geminin içindeyiz ve kabuğumuza çekilme, şartların düzelmesini beklemek gibi bir lüksümüz yok. Tüm kurumlar güç birliği yaparsa Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olabilir" ifadelerini kullandı.

Bu sene zirvede küresel bir bakış açısıyla yeni dünya düzenini tartışacaklarını söyleyen Değer, "10 ülkeden yatırımcıların, Türkiye’nin önde gelen holding ve şirketlerinin katılımıyla düzenlenecek Zirvede sektörlerin yerli ve yabancı temsilcilerinin mal alışverişi, şirket evliliği veya ortaklık yapabilmeleri noktasında ayrıca B2b (kurumsal) ve B2c (bireysel) toplantıları gerçekleştirilecek. Yapacağımız iş toplantılarıyla yerli ve yabancı şirketlerin yeni şirket evliliklerine zemin hazırlamak, bu yeni ortaklıkların ülkemizde yüksek teknoloji üreten fabrikalar açmalarına ön ayak olmak için çalışma yürütüyoruz. Türkiye ekonomisinde yaşanan durgunluğun geçici olduğunu düşünüyoruz. Ekonomimize nefes aldıracak ticaret anlaşmalarıyla durgunluktan çıkışa katkı sağlamak istiyoruz. Zirvede 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefliyoruz” diye konuştu.

Altın Değerler Ödül Töreninde yılın 'en'leri seçilecek
Organizasyon tarihinin 5 Aralık seçilmesinin amacı Dünya Kadın Hakları Günü olduğunu ifade eden Abdullah Değer, "Tüm dünyanın çeşitliliğe, çok sesliliğe, kapsayıcılığa, birlikte ve eşit şartlarda yol almaya her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde, başarılı iş kadınlarına ödül vererek; ödül alan kadınların diğer kadınlarını cesaretlendirmesini ve örnek almasını hedefliyoruz. Ekonomiye katkı sağlayan kadın girişimcileri bizimle yürümeye davet ediyoruz. 3'üncü İstanbul Ekonomi Zirvesi, faaliyet alanlarını en iyi şekilde yorumlayıp uygulayarak dünyada katma değer oluşturan yenilikçi 20 kişi ve kuruma verilecek İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni ile taçlandırılacaktır" diye konuştu.

"Turizmde elde edilen başarıları tüm sektörlere yayacağız"
Toplantıda Konuşan TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm alanında 2019 yılının rekorlar yılı olduğunu ve Türkiye’ye ciddi bir döviz girdisi sağlandığını belirterek, "Turizmde elde edilen başarıları tüm sektörlerin elde etmesi ve Türkiye'nin tanıtımı bakımından İstanbul Ekonomi Zirvesi büyük önem taşıyor. Zirvede ikim değişiklikleri ve turizme etkilerini masaya yatıracağız” diye konuştu.

Zirve Danışma Kurulu Başkanı eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de Dünyada ticaretin kurallarının sürekli değiştiğini ve Türkiye’nin de bu konjonktüre ayak uydurması gerektiğini belirterek, "Türkiye için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi çok uzak değil. Bizde bu potansiyel var. Türkiye’yi her platformda tanıtmak ve sürdürülebilir pazarlar kurmamız gerek. Paris yılda 55 milyar dolar turizm geliri elde ediyor. Biz Türkiye olarak 40 milyar dolar turizm gelirimiz var. İstanbul gibi bir değerimiz var ve bunu tüm dünyaya pazarlamalıyız. Bu anlamda İstanbul Ekonomi Zirvesi bugüne kadar yapılan tüm organizasyonlardan çok daha önemli bir etkinlik" dedi.

TURKONFED Başkan Yardımcısı Ulvi Kadakal da yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "Zirve için tüm bağlantılarımızı ve imkanlarımızı seferber edeceğiz. Türkiye ekonomisinin büyümesi ve yeniden eski günlerine ulaşması için tüm üyelerimizle etkinliğe destek olacağız" şeklinde konuştu.

İTO ve TİM’i temsilen katılan Meclis Üyesi Ferhan Ademhan da Türkiye’nin ihracatta gidecek çok yolu olduğunu belirterek, TİM olarak bu çıtayı daha yükseklere taşıma adına her türlü girişime destek verdiklerini zirveye de tam destek olacaklarını ifade etti.

THY Pazarlama Müdürü Merve Doğru ise Türk Hava Yollarının bir dünya markası olduğunu ve Türkiye’nin tanıtımına büyük katkısı olacağına inandıkları zirveye tam destek verdiklerini anlattı.

Toplantıya, İstanbul Ekonomi Zirvesi icra kurulu üyeleri, Ceren Çerçiler, Ceylan Pirinççioğlu, Esra Talu, Fatma Semiz, Ferhan Ademhan, Hande Boyce, Kıvanç Uslu, Levent Demirel, Merve Doğru, Metin Salt, Tamer Karaoğlu, Uğur Gülek Balta, Zafer Baysal katıldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 19 Eylül, 2019 - 14:42
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Evlenmek istediği kızın erkek kardeşini sokak ortasında öldürdü
Evlenmek istediği kızın erkek kardeşini sokak ortasında öldürdü
Kaydet
Hicri Yılbaşı mesajları paylaşılıyor... Hicri Yılbaşı tebrik sözleri
Hicri Yılbaşı mesajları paylaşılıyor...
Kaydet
Biran Damla Yılmaz hakkında yakalama kararı! 144 bin Euro detayı çarpıcı
Biran Damla Yılmaz hakkında yakalama kararı! 144 bin Euro detayı çarpıcı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası