Juke, kör noktayı kaldırdı

Juke, kör noktayı kaldırdı

Ekonomi Haberleri

Juke, üç farklı emniyet sisteminden oluşan 'Nissan Güvenlik Kalkanı" ile araçlarda kör noktayı tehlike unsuru olmaktan çıkarıyor.

Nissan'ın haylaz çocuğu Juke yenilenen yüzüyle Türkiye yollarına çıktı. Yeni Nissan Juke, panoramik sunroofu, Nissan Güvenlik Kalkanı, yeni nesil Nissan Connect teknolojisi, kişiselleştirme seçenekleri ve Nissan Dinamik Kontrol Sistemi ile geliyor. Juke'un en önemli özelliği ise 'Nissan Güvenlik Kalkanı'. Üç farklı emniyet sisteminden oluşan Güvenlik Kalkanı ile araçlarda kör nokta tehlike unsuru olmaktan çıkıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, kör nokta olarak adlandırılan bölgedeki araçları tespit ederek yan aynalar üzerinde bulunan LED'li uyarıcılar devreye giriyor. Sinyal vererek şerit değiştirmelerde, tehlikeli yakınlıkta bir araç varsa hem LED'li, hem sesli uyarıcılar devreye giriyor. Şerit Takip Uyarı Sistemi araç istenmedik şekilde şeridinden ayrıldığında sürücüyü uyarırken, Hareketli Nesne Algılama Sistemi ise araç durur pozisyondayken Çevre Görüş Sistemine bağlı kameraların görüş alanına hareketli bir nesne yaklaştığında sesli uyarı veriyor ve nesnenin geliş yönünü görsel olarak belirtiyor. nbsp;
Yeni Nissan Juke'un bagaj kapağında bulunan dışbükey lense sahip geniş açılı arka kamerası da aracın arkası için 180 dereceye varan bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntüler ise 5,8"lik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor. Böylelikle sürücü, park yerinden çıkarken muhtemel tehlikelere karşı önceden hazırlıklı oluyor. Kir algıladığında sensörler yardımıyla araç, geri görüş kamerasının lensini kendi kendine temizliyor.

nbsp;Juke, kör noktayı kaldırdı
nbsp;Juke, kör noktayı kaldırdı
DAHA AYDINLIK nbsp;
Yeni 1.2 turbo motoru ile yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlayan yeni Nissan Juke, 'V' şeklindeki belirgin ön ızgarası, sportif dokunuşlarla zenginleştirilmiş yeni ön ve arka tamponları, yeni bumerang arka farları, standart olarak sunulan LED gündüz farlarıyla dikkat çekiyor. Sky Pack versiyonundan itibaren sunulan panoramik sunroof ise ferahlığı artırırken, yolculukların da havasını değiştiriyor. Baş mesafesinden ödün vermeksizin dışarıya doğru açılan panoramik sunroof, geniş açılı bir gökyüzü keyfi sunuyor.

OTOMOTİV İHRACATI TAM GAZ
Türkiye genel ihracatında temmuz ayında binde bir gerileme olmasına rağmen, otomotiv endüstrisi dış satışlarda artış trendine devam ediyor. Son 16 aydır sürekli yükselişte olan otomotiv ihracatı, temmuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 büyümeyle bir milyar 994 milyon dolarlık dış satış gerçekleştirdi.
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) temmuz ayı ihracat verilerine göre otomotiv endüstrisinin Türkiye genel ihracatındaki payı yüzde 16 oldu. Son aylarda Türkiye genel ihracat artışının iki katından fazla büyüme gösteren otomotiv endüstrisi temmuz ayında da benzer bir seyir izledi.
OİB Başkanı Orhan Sabuncu, temmuz ayı ihracat verilerini değerlendirirken, artış trendinin sürdürülebilir hale gelmesini başta AB ülkelerindeki istikrara bağladı. AB ülkelerinin otomotiv ihracatımız içerisindeki payının temmuz ayı itibariyle yüzde 73 seviyesinde olduğunu hatırlatan Sabuncu, "AB ülkelerine yönelik ihracatımız ortalama yüzde 14 artarken, bölgede en fazla dış satış yaptığımız Almanya ve Birleşik Krallığa yönelik büyümemiz yüzde 20'nin üzerinde olması dikkat çekicidir. Önümüzdeki aylarda artış trendine devam ederek ve büyümeyi yüzde 10 seviyesi üzerinde sürdürebilir kılarak 23 milyar dolar ihracata ulaşabileceğiz" diye konuştu. nbsp;
nbsp;Juke, kör noktayı kaldırdı
Volkswagen Facebook'ta nbsp;indirim yapıyor
Volkswagen'in nbsp;Facebook üzerinden düzenlediği kampanyaya katılanlar indirim kazanıyor. Ağustos ayı boyunca sürecek kampanyada sürpriz fırsatlardan yararlanmak için Volkswagen Türkiye Facebook Sayfası veya binekarac.vw.com.tr adresinde yer alan "Volkswagen Fırsatları" alanından kişiye özel kampanya kodu almak yeterli. Kampanya koduyla, 2.0 motor hacimli tüm modeller için yüzde 5 indirim ile satın alınabiliyor. Ayrıca tüm modeller için yüzde 1 ile yüzde 5 arasında da indirim sağlanıyor. Volkswagen Binek Araç ayrıca Euro ile satışını gerçekleştirdiği modellerinde sabit kur avantajını da sürdürüyor. 2014 model Tiguan, Scirocco, CC ve Beetle modelleri için 1 Euro'yu 2.40 TL, Touareg ve Golf R modelleri için ise 1 Euro'yu 2.50 TL olarak sabitliyor.

Araç kiralar gibi taşıt kredisi veriyor
Renault, ağustos ayında yepyeni bir otomobil sahibi olmak isteyenlere çok cazip fırsat ve seçenekler sunuyor. Renault'ya özel bir taşıt kredisi olan Renault Plan ile müşteriler, araç kiralar gibi kolay ve klasik bir krediye göre çok düşük taksitlerle borcunu ödeyebiliyor. Tüm binek otomobillerde geçerli olan kampanya kapsamında Cilo HB 399 TL'den başlayan, Megane HB 499 TL'den başlayan aylık taksitlerle tüketiciye sunuluyor. Bu kampanya dışında ise Renault binek modellerinde 48.000 TL'ye 24 aya kadar vadelerde yüzde 0.79, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yüzde 0.89 faiz oranı ile ayrıca bir kampanya sunuluyor.

Rolls-Royce yeni modeli değiştiriyor
Lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce yeni modelini geliştirmeye başladığını ve 2016 ortasında piyasaya süreceğini açıkladı. Phantom, Ghost ve Wraith modellerindeki tasarım ve başarının üzerine inşa edilecek olan yeni model, Rolls-Royce lüksünü, sürüş keyfi ile birleştirmeyi hedefliyor. Rolls-Royce'un Goodwood, İngiltere'deki evinden konuşan üst düzey yöneticisi Torsten Müller-Ötvös "Rolls-Royce'un tarihinde yeni bir sayfa açacak bir modeli geliştirmenin haberini vermekten heyecan duyuyorum. Hem kadınları, hem erkekleri Rolls-Royce sahibi yapacak, bir binek 'tourer' modeli geliştiriyoruz." dedi. Yeni model bir sonraki aşamaya geçmeden önce şu anda farklı prototiplerle test ediliyor.
nbsp;Juke, kör noktayı kaldırdı
HAFTANIN OTOMOBİLİ
Fiat 500
Fiyatı: 41.900 TL'den başlıyor

ARTILARI
Hareketli, farklı ve sevimli tasarımı otomobili 'taşıt' olmaktan çıkarıp, keyif haline dönüştürüyor. Ufak boyutlarına rağmen direksiyon hakimiyeti ve yol tutuşu oldukça başarılı. Donanım seviyesi olarak da detaylar düşünülmüş, mesela park halinde direksiyonu hafifletebiliyorsunuz. Tam bir şehir otomobili. Uygun fiyatı da onu iyice cazip hale getiriyor. Otomobiliniz sıradan olmasın diyorsanız, öne çıkan seçimlerden birisi.

EKSİLERİ
Boyutları ve malzeme kalitesi olarak aynı imaja ve genç tasarıma sahip bazı rakiplerine göre düşük seviyede kalıyor ama fiyatı da aynı oranda düşük o yüzden tam olarak eksi de diyemeyiz aslında. Şehir dışı kullanım ve uzun yok için çok avantajlı değil.

Teknik özellikleri
1.2 litre benzinli, 69 beygir otomatik veya 0.9 litre benzinli, 105 beygir (her ikisi de düz vites), 1.2 litrelik motorda, yarı otomatik dualogic şanzıman seçeneği de var.

Öne çıkan rakipleri:
Volkswagen Beetle, Mini Cooper, Citroen DS3, Alfa Romeo Mito, Audi A1

BURCU nbsp;ÇETiNKAYA iLE nbsp;OTOMOBiL nbsp;SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...