Kokusu, aroması ve lezzetiyle bir başka! Gaziantep'in damak çatlatan lezzetinde hasat başladı
Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Türkiye'nin önemli sofralık kırmızı biber üretim merkezlerinden Gaziantep'in İslahiye ilçesinde hasat başladı. Kokusu, aroması ve lezzetiyle dikkat çeken biberde bu yıl kuraklık nedeniyle verim yüzde 20 düştü. Üreticiler tesis sahiplerinden iyi bir fiyat bekliyor.
İslahiye Ziraat Odası Başkanı Osman Erdoğan, ilçeye bağlı Çubuk ve Karakaya mahallelerindeki hasada katıldı. Erdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İslahiye biberinin, kokusu, aroması, kalitesi ve lezzetiyle diğer bölgelerde yetişen ürünlerden farklı olduğunu ifade etti.
"TOPLAMDA 43 BİN 200 TON REKOLTE BEKLENİYOR"
Hasat sezonunun bereketli olması temennisinde bulunan Erdoğan, "27 bin dekar alanda kırmızı biber üretimi yapılıyor. Kuraklık, aşırı sıcaklar nedeniyle yüzde 20 oranında verim düştü. Bölgede toplamda 43 bin 200 ton rekolte bekleniyor." dedi.
Üretici Ali Öztürk de bölge çiftçilerinden ürün alarak işleyen tesis sahiplerinin çiftçiyi destekleyecek bir fiyat açıklamalarını istedi.
Kaynak: Anadolu AjansıEditör: Mesut Şahin