Millî muharip uçağı örtüsünü kaldırıyor

Millî muharip uçağı örtüsünü kaldırıyor

EKONOMİ Haberleri

Millî muharip uçağının ilk defa sergileneceği fuarda, insansız hava ve kara araçlarının birlikte sürü hâlinde görev yapabildiği “dijital birlik”ler de sahneye çıkacak

Yerli ve millî silahlar Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda (IDEF 2021) görücüye çıkıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) 17- 20 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan fuarda beka projeleri ile gövde gösterisi yapacak. TUSAŞ’ın millî muharip uçağını ilk defa sergileyeceği fuarda HÜRJET Simülatörü de yer alacak. Ayrıca ANKA, AKSUNGUR, ATAK, ATAK 2, GÖKBEY, HÜRKUŞ ve HÜRJET sergilenecek.

HIZ KESMEDEN DEVAM
TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, havacılık ve uzay alanındaki projelerin hız kesmeden devam ettiğini belirterek “IDEF ülkemizin gurur projelerinin dünya kamuoyuna tanıtıldığı önemli bir platform. Pandemi şartları göz önüne alındığında ilk defa bu denli geniş bir fuara katılım sağlayacağımız için heyecanlıyız. Ülkemizin en büyük beka projesi millî muharip uçağı IDEF’te ilk defa sergileyeceğiz. Dünya kamuoyunun önemle takip ettiği MMU’yu 18 Mart 2023 tarihinde hangardan çıkaracağız. ATAK 2 ve HÜRJET ise 18 Mart 2023 tarihinde ilk uçuşlarını yapacak. IDEF’e katılacak ziyaretçilerimiz ile bu heyecanımızı paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

DİJİTAL BİRLİK
Öte yandan Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen insansız hava (İHA) ve kara araçlarının (İKA) birlikte sürü hâlinde görev yapabildiği “dijital birlik” ilk defa sergilenecek. HAVELSAN’ın “dijital birlik” çalışması, dört farklı tip İHA ve üç farklı tip İKA ile uçuş ve geliştirme testleriyle başarılı şekilde sürüyor. HAVELSAN, BAHA otonom İHA ile verilebilecek görevlere yönelik hazırlıklar tamamlandı. Barkan İKA ise gelişmiş otonomi özellikleri ile kendini ispatladı ve dünya çapında bir kabiliyet dizisine sahip hâle getirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...