Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Nadir çıkan balık Sivas'ta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor

Nadir çıkan balık Sivas'ta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor
Fotoğraf Başlığı BALIKÇI İRFAN YILDIZ, SİVASLILARA SESLENİYORUM, DEĞİŞİK BALIKLARIN DA TADINA BAKSINLAR; HAMSİ, PALAMUT DIŞINDA BALIK YEMİYORLAR AMA LEVREK VAR, ÇUPRA VAR, ÇEŞİT ÇEŞİT BALIK VAR, HEP HAMSİ YENMESİN, FARKLI BALIKLAR YESİNLER. BU ORFOZU GÖRENLER SAZAN BALIĞI ZANNEDİYOR AMA DERİN SULARDA YAŞAYAN, NADİR BULUNAN VE YAKALANMASI ZOR BİR BALIKTIR DEDİ. (İLAYDA KORKMAZ/SİVAS-İHA)Sivasta satışa sunulan 7,5 kiloluk dev orfoz balığı dikkat çekiyor.

Nadir bulunan orfoz balığı Sivas'ta bir balıkçının tezgahında satışa sunuldu. 7,5 kilogram ağırlığındaki balığın fiyatı 10.500 lira. Balıkçı İrfan Yıldız, "Adeta altınla yarışıyor, çeyrek altın getirene bir tane orfoz veriyorum." dedi.

Kaydet
a- | +A

Sivas’ta balıkçılık yapan İrfan Yıldız’ın tezgahında satışa sunulan dev orfoz balığı büyüklüğüyle dikkat çekiyor. Kilosu 1400 liradan satışa sunulurken toplam fiyatı yaklaşık 10 bin 500 liraya ulaşıyor.

Nadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor
Başlık ResmiNadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor

"ÇEYREK ALTIN GETİRENE VERİYORUM"

Nadir bulunan orfoz balığı, büyüklüğü kadar fiyatıyla da vatandaşların ilgisini çekiyor. Balıkçı İrfan Yıldız, "Muhteşem bir balık, Akdeniz balığıdır; tutulması zor, nadir çıkan bir balıktır. 18 yaşına kadar dişi, 18 yaşından sonra erkek olan bir balıktır. 7,5 kilosunun fiyatı ise 10 bin 500 liradır; küçük altın verene bu balığı veriyorum, adeta altınla yarışıyor, çeyrek altın getirene bir tane orfoz veriyorum." dedi.

Nadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor
Başlık ResmiNadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor

"GÖREN SAZAN ZANNEDİYOR"

Yıldız sözlerine şöyle devam etti: "Sivaslılara sesleniyorum, değişik balıkların da tadına baksınlar; hamsi, palamut dışında balık yemiyorlar ama levrek var, çupra var, çeşit çeşit balık var, hep hamsi yenmesin, farklı balıklar yesinler. Bu orfozu görenler sazan balığı zannediyor ama derin sularda yaşayan, nadir bulunan ve yakalanması zor bir balıktır."

Nadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor
Başlık ResmiNadir çıkan balık Sivasta tezgahlarda! Çeyrek altın karşılığında satılıyor
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.