OPET, Mengenli aşçılar için lise açtı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
OPET, Mengenli aşçılar için lise açtı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, doğduğu Bolu Mengen’e bağlı Pazarköy’e babası Cezmi Bilgin’in adını taşıyan aşçılık okulu kazandırdı. 10 milyon TL’yi aşan yenilemeyle eski ilkokul, 8 derslik ve 2 mutfak atölyesi olan liseye dönüştürülürken, öğrencilere turizm işletmelerinde staj ve iş imkânı da sunulacak.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dört ilköğretim okulu, iki anadolu lisesi ve bir ortaokul yaptıran OPET, son olarak Bolu Mengen’e bağlı Pazarköy’e modern imkânlarla donatılmış bir aşçılık okulu açtı. OPET Mengen Pazarköy Cezmi Bilgin Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, toplamda 272 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye sahip, 8 derslik ve 2 mutfak atölyesi içeriyor. OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’ün babası eğitimci Cezmi Bilgin’in adını taşıyan okul, bölgenin ikinci aşçılık lisesi olarak faaliyet gösterecek. Öncelikli olarak Mengen ve Bolu ilçelerinden öğrenci kabulüne başlayan okul, modern imkânları ile kısa sürede Türkiye’nin gastronomi alanında sayılı eğitim merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

ÖĞRENCİLERE STAJ VE İŞ İMKÂNI

Bolu’nun aşçılarıyla ünlü Mengen ilçesi Osmanlı’dan günümüze kadar yetiştirdiği ve başta Avrupa olmak üzere 7 kıtaya gönderdiği aşçılarıyla ünlü. Osmanlı saraylarında ahilik geleneğiyle başlayan aşçılık serüvenlerini cumhuriyet döneminde eğitimli aşçılarla devam ettiren Mengen’den çıkan şefler, dünya liderlerinin mutfaklarında dahi görev yapıyor. OPET Mengen Pazarköy Cezmi Bilgin Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan öğrencilere Türkiye’nin önde gelen turizm işletmelerinde staj ve iş imkânı sunulması planlanıyor. Böylece nitelikli iş gücü kazanımı ve istihdam açısından da ekonomiye destek olunması hedefleniyor.

MESLEKİ EĞİTİMİ DESTEKLEMELİYİZ

Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Sayın Nurten Öztürk’ün değerli katkılarıyla, okulumuzun aşçılık okulu olarak yeniden açılması bizim için çok değerli. Özellikle liselerde mesleki eğitim son derece önemli. Bunun çabası içinde olmamız, nitelikli iş gücünün gelişmesi için mesleki eğitimi desteklememiz, ülkemizin gelişmesi ve kalkınması açısından da değer taşıyor. Okulumuzda çok nitelikli aşçılarımız yetişecek ve Mengen’in adı, aşçılıkla anılmaya daha güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

‘ÜLKEMİN ÇOCUKLARI İÇİN…’

OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Türkiye’nin geleceğinin eğitimli bireylerce şekilleneceğine inandığını belirterek, şöyle konuştu: Öğretmen kökenli bir iş kadını olarak daima eğitimin önemine ve bu ülkenin çocuklarının en iyisini hak ettiğine inandım. Bugün ismini yaşatmaya çalıştığım babam Cezmi Bilgin, çocukluğum boyunca hep ‘Işık ol kızım ve ışığını yay ki karanlıkta kalanlar aydınlansın’ diyerek beni yüreklendirdi. Ben de babamın bana açtığı yolda ülkemin çocukları için üzerime düşeni yapmayı görev edindim. Doğduğum Pazarköy’e gastronomi alanında gençler yetiştirmek üzere bu güzel okulu kazandırmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...