Ramazanda 150 milyarlık harcama bekleniyor! e-ticaret hareketlendi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ramazanda 150 milyarlık harcama bekleniyor! e-ticaret hareketlendi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte yaşanan çarşı-pazar hareketliliği, online alışverişlere de yansıdı. E- ticaret sitelerinden yapılan alışverişler akşam saat 22.00 ile sahur saatleri arasında arttı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Bazı ürünlere talebin yaklaşık yüzde 50 arttığına dikkat çeken Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu “Bu yıl ramazan ayında internetten yapılan kartlı ödemelerin 150 milyar lirayı geçmesini bekliyoruz” dedi.

Bu ay gıda ürünlerine yönelik yoğun bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Çevikoğlu “Hurmanın tüm çeşitlerine her zaman olduğu gibi ilgi yüksek. Güllaç gibi hazır tatlılar, bakliyat, un, yağ, şeker, kuru yemiş gibi gıda ürünleri de ilgi çeken ürünler arasında. Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerini vatandaşlarımızın sepetlerinde oldukça fazla görmeye başladık” diye konuştu.

Bu dönemde yaşanan yurt dışı satışlarını da değerlendiren Çevikoğlu “Bu dönemde yine geçen senelerle benzer şekilde Türk kahvesinden semaverine, leblebisinden bademine, kayısısından seccadesine alışveriş taleplerinin olduğunu tespit ettik. Bu talebin ay içerisinde artarak devam etmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Online alışveriş alışkanlıklarına da değinen Çevikoğlu “Online alışverişlerde akşam saat 22.00 ile sahur saatlerine kadar artan bir trafik görüyoruz. Normal günlerde çok daha az sipariş verilen gece saatleri, ramazan günlerinde oldukça hareketleniyor. İnsanlar oruçlarını açtıktan sonra biraz dinlenip alışverişe yönelebiliyor. Bu saatler arasındaki alışverişler genelde elektronik, kozmetik, giyim, aksesuar gibi ürünler oluyor. Bakliyat, kuru yemiş gibi gıda alışverişlerinin biraz daha erken saatlerde yapıldığını söyleyebilirim” diye konuştu. Çevikoğlu, bu yıl deprem bölgesine ciddi sayıda ramazan kolisi bağışı olmasını da beklediklerini söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...