Turkcell'de düğümü torba teklif çözecek

- Güncelleme:
Turkcell'de düğümü torba teklif çözecek

Ekonomi Haberleri

Komisyonda kabul edilen 'torba teklif'e göre SPK, yönetim kurulunu toplayamayan halka açık şirketlere res'en atama yapabilecek.

Turkcell'in yönetim kuruluna Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından atama yapılmasının önünü açacak 'torba teklif', TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Yeni düzenlemeye göre, SPK yönetim kurulu toplantı yeter sayısı sağlayamayan ya da boşalan üyeliklere seçim için 30 günde genel kurulu toplayamayan halka açık ortaklıkların yönetim kurullarına res'en atama yapabilecek. Atanacak üyede, kurulun kurumsal yönetim ilkelerinde sayılan bağımsızlık kriterlerini sağlama şartı aranacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen torba yasa Çarşamba günü TBMM'de görüşülecek. Ayrıca teklifle, 28 Şubat sürecinde disiplin cezası sebebiyle memuriyetten çıkarılanların yeniden göreve alınmalarında, sayı sınırlaması kaldırılıyor. Yararlanmak isteyenlerin 3 ay içinde başvuru yapılması gerekecek. ÖSYM'nin sınavlarında bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilere de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası verilecek.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...