Sıcak yaz günlerinde klimalara dikkat!

- Güncelleme:
Sıcak yaz günlerinde klimalara dikkat!

EMLAK Haberleri

Geçen hafta itibarıyla Türkiye’de mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcaklıklar uzmanları harekete geçirdi.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Meteoroloji yetkilileri gün içerisinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiği konusunda uyarı yaparken; doğru klima kullanımına da dikkat çekildi.

YAPILMASI GEREKENLER

1- Klima nedeniyle oluşan sıcaklık değişimi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Bu nedenle klimaların soğutucu mod yerine nem alma (damlacık) modunda kullanılması öneriliyor. Buna ek olarak fan hızının; en düşük kademe olan 1. kademede olması, klimadan üflenen havaya direkt maruz kalınmaması açısından büyük önem taşıyor.

2- Ayrıca uzmanlara göre kullanıcılar kapalı ortamlara girdiğinde öncelikle vücut ısısının düşmesini beklemeli ve sonrasında klimayı açmalı. Kullanıcının vücut ısısı ideal derecede olsa bile düşük sıcaklıkta çalıştırılan bir klima hastalıklara neden olabiliyor. Bu nedenle klimayı ideal sıcaklıkta çalıştırmaya özen göstermek gerekiyor. 22°C yaz aylarında klimalar için ideal sıcaklık derecesi olarak gösteriliyor.

3- Uzmanların soğuk havaya direkt olarak maruz kalınmamasına yönelik önerileri; havayı iç mekâna eşit dağıtma özelliğine sahip klimaların seçilmesinin önemine işaret ediyor. 

4- Öte yandan alana uygun klima seçimi de klimaların verimli kullanımında önemli. Odadan daha büyük kapasiteli bir klima istenilen sıcaklığa çok çabuk gelerek cihazı dur-başlat noktasında daha fazla tutar ve fazla enerji tüketimine neden olur.

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...