Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. 4 şirkete kayyım atandı! Tonlarca uyuşturucu sevkiyatı yapmışlar...
Gündem

4 şirkete kayyım atandı! Tonlarca uyuşturucu sevkiyatı yapmışlar...

Son Güncelleme: 14 Kasım, 2025 - 12:36
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
4 şirkete kayyım atandı! Tonlarca uyuşturucu sevkiyatı yapmışlar...
Fotoğraf Başlığı4 şirkete kayyım atandı!

Son dakika... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı, kriptolu haberleşme programı üzerinden uyuşturucu sevkiyatı yaptığı gerekçesiyle 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında 4 şirkete de kayyım atandı.

Özetle
Kaydet
Gündem 14.11.2025
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kriptolu haberleşme üzerinden uluslararası uyuşturucu ticareti yapan beş suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, dört şirkete kayyum atandığını ve yüklü miktarda varlığa el konulduğunu açıkladı.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kriptolu haberleşme programları üzerinden uluslararası uyuşturucu ticareti yapan beş farklı suç örgütünü tespit etti.
  • Uyuşturucu gelirini aklamakla ilişkili dört şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum ataması yapıldı.
  • Soruşturma kapsamında 636 taşınmaz, 168 motorlu araç, 1 lüks yat, 97 şirketin ortaklık payları ile 232 gerçek ve tüzel kişinin banka ve kripto varlıklarına el konuldu.
  • 14.11.2025 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla yurt içinde 120 şüpheli gözaltına alındı, yurt dışında bulunan 56 örgüt mensubu için kırmızı bülten çalışması başlatıldı.
  • Suç örgütlerinin toplamda 24 tonun üzerinde uyuşturucu sevkiyatı yaptığı ve yüksek miktarda yasa dışı gelir elde ettiği belirlendi.
a- | +A

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, uyuşturucu sevkiyatı iddiasıyla dört şirkete kayyum atandığını açıkladı. Soruşturmada 636 taşınmaza, 168 motorlu araca, 1 lüks yata ve 97 şirketin ortaklık paylarına el konuldu.

ÖNERİLEN HABERLER
Can Holding soruşturmasında Doğa Koleji’ne kayyum atandı
GÜNDEM

Can Holding soruşturmasında Doğa Koleji’ne kayyum atandı

Savcılıktan yapılan açıklamada kriptolu haberleşme programı kullanarak ülkeler arası uyuşturucu madde ticareti yapan beş farklı suç örgütünün varlığı tespit edildiği iddia edildi.

KRİPTOLU HABERLEŞME PROGRAMI ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU SEVKİYATI

Açıklamada "Kriptolu haberleşme programı üzerinden yapılan yazışmaların incelenmesi neticesinde varlığı tespit edilen suç örgütlerinin çeşitli ülkelerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri zaman zaman ülkemize zaman zaman da başka ülkelere naklini sağladıkları görülmüş ve yüksek miktarda yasa dışı gelir elde edip, bu geliri çeşitli yöntemlerle aklamaya çalıştıkları anlaşılmıştır" denildi.

"5 FARKLI SUÇ ÖRGÜTÜ"

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Fehmi KARCİ ve Ünal ÖZELER liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 30 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 7 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 8 kişinin yurt dışında, 12 kişinin cezaevinde, 35 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

Veysi GÜNDOĞAN liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 22 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 5 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 30 kişinin yurt dışında, 37 kişinin cezaevinde, 63 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

ÖNERİLEN HABERLER
TMSF kayyum atamıştı! Ünlü döner zincirine yönelik FETÖ soruşturmasında 32 kişi tutuklandı
GÜNDEM

TMSF kayyum atamıştı! Ünlü döner zincirine yönelik FETÖ soruşturmasında 32 kişi tutuklandı

Orhan TURGUT liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 4 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 600 kilogramın üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 3 kişinin yurt dışında, 1 kişinin cezaevinde, 5 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

Kamuran ATA ve Adnan KORKMAZ liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 6 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 1 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 4 kişinin yurt dışında, 4 kişinin cezaevinde, 11 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

Ahmet Müfit GÜVERTE liderliğinde kurulmuş suç örgütünün, yurt içinde ve yurt dışında farklı tarihlerde 20 kez uyuşturucu madde sevkiyatı gerçekleştirdiği anlaşılmış, söz konusu sevkiyatlara konu uyuşturucu maddelerin toplam ağırlığının 11 tonun üzerinde olduğu tespit edilmiştir. Adı geçen suç örgütünün yönetici ve üyelerinden 11 kişinin yurt dışında, 1 kişinin cezaevinde, 6 kişinin ise ülkemiz sınırları içerisinde olduğu değerlendirilmiştir.

ÖNERİLEN HABERLER
Büyük operasyon! 4 milyon liralık kaçak ürün ve uyuşturucu ele geçirildi
GÜNDEM

Büyük operasyon! 4 milyon liralık kaçak ürün ve uyuşturucu ele geçirildi

Söz konusu suç örgütlerinin mensupları olan ve halihazırda yurt içinde bulunan 120 şüphelinin yakalanıp gözaltına alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu koordinasyonunda 14.11.2025 tarihinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

YURT DIŞINDAKİ ŞÜPHELİLERE KIRMIZI BÜLTEN

Yurt dışında bulunduğu tespit edilen 56 örgüt mensubunun ise uluslararası düzeyde aranmalarını sağlamak maksadıyla haklarında kırmızı bülten çalışması başlatılmıştır. Söz konusu suç örgütlerinin mensuplarının, suçtan elde ettiği geliri ile iliştirilip elde edilen varlıkların demdana da aklama eylemine tabi tuttuğu mal varlıkları tespit edilmiş ve bu kapsamda, 232 gerçek ve tüzel kişiye ait tüm banka hesaplarına ve kripto varlıklara, toplam 636 adet taşınmaza, 168 adet motorlu taşıta, 1 adet lüks yat gemisine, 97 şirketin ortaklık payına el konulmuş, ayrıca suçtan elde edilen gelirin aklanmasına özgülendiği tespit edilen, Fehmi KARCİ ve ailesinin sahibi ve yetkilisi olduğu Diamond Group Emlak ve Danışmanlık Ltd. Şti., Karci İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti., Mavi Okyanus Denizcilik İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ve Karcı Lojistik A.Ş.’ye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyım olarak atanmıştır."

Editör: SEVDA KILIÇ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 14 Kasım, 2025 - 11:47
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Mevduat faizinde düşüş hızlandı! 1 milyon TL’nin güncel getirisi kaç TL?
    İşte 1 milyon TL’nin güncel getirisi!
    Kaydet
  • 2
    Japonya'da deprem oldu! 6,7 ile sallandılar, tsunami uyarısı var
    Japonya'da şiddetli deprem oldu! Tsunami uyarısı v...
    Kaydet
  • 3
    Meteoroloji  uyardı, 19 ilde çifte alarm! Hem kar hem sağanak yolda
    Meteoroloji uyardı, 19 ilde çifte alarm! Hem kar ...
    Kaydet
  • 4
    Rusya, Odessa'da demirli olan Türk gemisini vurdu! Dışişleri'nden açıklama geldi
    Rusya, Odessa'da demirli olan Türk gemisini vurdu
    Kaydet
  • 5
    New York Times'tan korkutan uyarı: İstanbul'a büyük ve yıkıcı bir deprem geliyor
    "Büyük deprem İstanbul'a yaklaşıyor"
    Kaydet
YAZARLAR
  • Öcal Uluç
    Öcal Uluç Kutlarım TMOK’u!..
    Kaydet
  • Adnan Şahin
    Adnan Şahin Anadolu’nun kökleri yerli ürünlerle yaşar
    Kaydet
  • Sadık Söztutan
    Sadık Söztutan DİYETİSYEN
    Kaydet
  • Ahmet Demirbas
    Ahmet Demirbas "Sabır acıysa da meyvesi tatlıdır"
    Kaydet
  • Osman Ünlü
    Osman Ünlü İslamiyeti yayan kurumlar azdır
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Muhtarın 4 aracını benzin döküp yaktılar! Kundaklama anı kamerada
    Muhtarın 4 aracını benzin döküp yaktılar! Kundaklama anı kamerada
    Kaydet
  • İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    Kaydet
  • İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    İşte haftanın en çok kazandıran yatırım aracı!
    Kaydet
  • Yıldız Savaşları afişi rekor fiyata satıldı
    Yıldız Savaşları afişi rekor fiyata satıldı
    Kaydet
  • Önce araçlara sonra ağaca çarptı feci kaza kamerada! 1 ölü 1 yaralı
    Önce araçlara sonra ağaca çarptı feci kaza kamerada! 1 ölü 1 yaralı
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Avrupa'da büyük savaş hazırlığı!
Avrupa'da büyük savaş hazırlığı!
Kaydet
Süreçte ikinci aşamaya geçildi! DEM'den Bahçeli'ye ziyaret
Süreçte ikinci aşamaya geçildi! DEM'den Bahçeli'ye ziyaret
Kaydet
Sosyal medya yasağını 'makyajla' delidiler
Sosyal medya yasağını 'makyajla' delidiler
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası