Havalimanı taşındı trafik rahatladı

Havalimanı taşındı trafik rahatladı

GÜNDEM Haberleri

Banliyö hattının açılması Kadıköy’de, Atatürk Havalimanı’nın taşınması da Bakırköy ve Bahçelievler’de trafiği en az yüzde 30 azalttı.

M. Mert Öztürk
Atatürk Havalimanı’nın yeni yapılan İstanbul Havalimanı’na taşınması, E-5’teki trafiği rahatlattı. Kangren hâline gelen Bakırköy, Küçükçekmece ve Bahçelievler bağlantı yolları kırmızıdan yeşile döndü. Son bir haftadır çilesiz yolculuk yaptıklarını söyleyen sürücüler, memnuniyetini dile getirdi. Trafiğin azalmasında taksicilerin de etkisi vardı. Havalimanı önünde uzun kuyruklar oluşturan taksiciler şehir içine dağıldı.
Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, Atatürk Havalimanı’nın taşınmasıyla bölge trafiğinin hissedilir derecede azaldığını ifade etti. Duman “Özellikle Şirinevler ve Bahçelievler civarında bir rahatlama var. Bu bölgelerde günün her saati trafik oluyordu. İstanbul Havalimanı ile birlikte taksi trafiği TEM Otoyolu ile Göktürk bölgesine kaydı” dedi.

SAHİL YOLU DA DÜZELDİ
E-5 kara yolunun en tecrübelilerinden Yenibosna Güven Taksi Durağı Başkanı Muhammet Toraman da “Merter-Şirinevler arasındaki yoğunluk en az yüzde 30 oranında azaldı. Sahil yolunda trafik düzeldi. Ancak yeni havalimanı yolu üzerindeki Basın Ekspres’te biraz sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştu.
Trafik programı yapımcısı Gürsel Yeğenoğlu ise İstanbul Havalimanı’nın uzak olduğunu, yollarının bilinmediğini bu yüzden yolcuların alışana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı’na yönelebileceğini ifade etti. Yeğenoğlu “Havalimanına alışma süreci beş yılı alabilir. Banliyö tren hattı da Anadolu Yakası’nda trafiğe olumlu etki yaptı. Özellikle Kadıköy trafiği çok rahatladı. Nasıl Marmaray ve Avrasya Tüneli doğru bir projeyse bu da öyle idi’’ şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...