Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'nın 'Herkül'ü Kâbil'deki Türklerin imdadına yetişti

Düzenleyen:
TSK'nın 'Herkül'ü Kâbil'deki Türklerin imdadına yetişti

GÜNDEM Haberleri

Afganistan'da bulunan Türk vatandaşları için Türk Hava Kuvvetlerinin C-130 Herkül tipi görevlendirildi. Uçak, Kâbil'e gitti, Türkleri aldı.

Afganistan'da, Taliban'ın başkent Kâbil'de kontrolü ele geçirmesinin ardından başlayan kaos sürüyor. Bu kapsamda Türk vatandaşlarının tahliyesine yönelik çalışmalar da devam ediyor. Kâbil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'ndaki güvenli bölgede bekleyen 100'ü aşkın Türk vatandaşı, TSK’nın C-130 Herkül tipi nakliye uçağına alındı. Yolcular arasında mahsur kaldıkları il merkezinden Türk güvenlik güçleri tarafından kurtarılan 5 sağlık çalışanı da yer aldı.

TSK'nın 'Herkül'ü Kâbil'deki Türklerin imdadına yetişti

"TÜRKİYE, AFGANLAR İÇİN HER ŞEYİ YAPTI"

Uçağa binen vatandaşlar, yaşadıkları heyecanı anlattı. Türkiye'ye döneceği için mutlu olduğunu belirten Kadri Güven "Mutluyuz. Türkiye Cumhuriyeti buradaki insanlar için elinden geleni yaptı. Umarım onlar için de en kısa sürede her şey yoluna girer" dedi. Diğer yolcular da böylesine zor bir günde Türkiye'ye dönmeleri için kendilerine destek olan yetkililere teşekkür etti.

TSK'nın 'Herkül'ü Kâbil'deki Türklerin imdadına yetişti

Akşam saatlerinde Kâbil'den ayrılan uçak, Pakistan'a inecek. Türk vatandaşları, buradan Türk Hava Yolları'na ait uçakla Türkiye'ye getirilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...