Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun gittiği evde elektrik vardı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Enerji Bakanı Dönmez: Kılıçdaroğlu'nun gittiği evde elektrik vardı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ilişkin konuştu. Bakan Dönmez "Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik zammını protesto etmek için üç ay boyunca faturasını ödemedi. Kılıçdaroğlu, bu sebeple elektriklerinin kesildiğini belirtip bir hafta boyunca eşiyle birlikte böyle yaşayacağını bildirdi. CHP Lideri dün de eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’da dört aydır evinde elektrik olmadığı iddia edilen Güllü Demir ve 3 çocuğunu ziyaret etti. Bu yaşanılanlara ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kemal Kılıçdaroğlu'na birkaç soru yöneltti. 

Bakan Dönmez, şunları sordu: Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?

ELEKTRİĞİ 5 GÜN KESİK KALMIŞ

Bu arada, Keçiören Kaymakamlığı da açıklamada bulundu. Kaymakamlık, söz konusu vatandaşın ikametgahında elektriğin 4 aydır kesik olmadığının belirlendiğini duyurdu. Elektriğin, borcu nedeniyle, dağıtıcı şirket tarafından 31 Mart'ta kesildiğinin, 5 gün sonra, 5 Nisan'da ödemenin yapılması üzerine açıldığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: Vatandaşımıza 2021'de 2 defa pandemi desteği yapıldı. 2022 Şubat ayında doğalgaz yardımı başvurusu neticesinde de 381 lira destek sağlandı. Bunların dışında Kaymakamlığımıza herhangi bir başvurusu yok. İhtiyaç sahibi bütün vatandaşlarımıza başvuru yapmaları halinde kira, gıda, fatura, giyim, eğitim, barınma gibi temel ihtiyaçlar başta olmak üzere her türlü destek sağlanmakta.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...