Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'den F-35 ve S-400 açıklaması! Türkiye programa geri mi dönüyor?

ABD'den F-35 ve S-400 açıklaması! Türkiye programa geri mi dönüyor?

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Barrack, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump arasında çok verimli görüşmeler yapıldığını vurgulayarak "Umudumuz, bu görüşmelerin önümüzdeki aylarda hem ABD’nin hem de Türkiye’nin güvenlik gerekliliklerini karşılayacak bir ilerleme sağlamasıdır" dedi.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

DIŞ HABERLER - Ankara ile Washington hattında Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına geri dönmesine ilişkin sıcak temas sürüyor.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, iki ülke arasındaki görüşmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Barrack, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump arasında çok verimli görüşmeler yapıldığını belirterek "Umudumuz, bu görüşmelerin önümüzdeki aylarda hem ABD’nin hem de Türkiye’nin güvenlik gerekliliklerini karşılayacak bir ilerleme sağlamasıdır" ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack
Başlık ResmiABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack

S-400 VURGUSU

ABD'li Büyükelçi, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerine dikkat çekerek "ABD yasalarında belirtildiği üzere, Türkiye’nin F-35 programına dönebilmesi için S-400 sistemini artık işletmemesi ve elinde bulundurmaması gerekiyor" dedi.

Tom Barrack'ın sosyal medya paylaşımı
Başlık ResmiTom Barrack'ın sosyal medya paylaşımı
ÖNERİLEN HABERLER
ABD, Gazze
GÜNDEM

ABD, Gazze'de Türk askerini görmek istiyor! Tom Barrack'tan F-35 programı için yeşil ışık

"SON 10 YILIN EN VERİMLİ GÖRÜŞMELERİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Donald Trump'ın arasındaki olumlu diyaloğun altını çizen Barrack "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başkan Trump arasındaki olumlu ilişki, iş birliği açısından yeni bir atmosfer oluşturdu ve bu konu hakkında neredeyse on yıldır yapılan en verimli görüşmelere zemin hazırladı" sözlerine yer verdi.

Barrack "Umudumuz, bu görüşmelerin önümüzdeki aylarda hem Amerika Birleşik Devletleri’nin hem de Türkiye’nin güvenlik gerekliliklerini karşılayacak bir ilerleme sağlamasıdır" açıklamasında bulundu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.