Akhisar ve Koçhisar mavi vatan ile buluşuyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Akhisar ve Koçhisar mavi vatan ile buluşuyor

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’nin deniz güvenliği ve sınırlarının korunmasında önemli bir yere sahip olacak açık deniz karakol gemi serisinde çalışmalar hummalı şekilde ilerliyor. Açık deniz karakol gemilerinden “TCG AKHİSAR” ve “TCG KOÇHİSAR” bugün İstanbul Tersane Komutanlığında denize indirilecek.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - 21 gün kesintisiz görev icra edebilecek olan gemilerde helikopterlerle, İnsansız Hava Araçlarının (İHA) kullanımı için pist de bulunuyor. MİLGEM ada sınıfı baz alınarak tasarımı geliştirilen açık deniz karakol gemileri daha sade silah ve sensörlerle donatıldı. Ancak, istenildiğinde silah ve sensör yükünün artırılması, modüler tasarımları sayesinde mümkün olabilecek. Gemi barış zamanında hafif bir silah yükü ile görev icra ederken, çatışma zamanı ihtiyaç duyulduğu takdirde hızlı bir şekilde gerekli sensör ve silahlarla donatılabilecek.

ASFAT ana yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilen gemiler yüksek güvenilirliğe ve caydırıcılığa, düşük radar kesit alanı ve düşük su altı akustik izi ile yüksek beka kabiliyetine sahip. Yerli ve millî imkânlarla yapılan gemilerde, üç boyutlu arama radarı, atış kontrol radarı ve karinaya monteli sonar sistemi bulunuyor. Personel sayısını ve müdahalesini azaltmak için gemi içi sistemleri devamlı kontrol eden ve ikaz veren modern sisteme sahip gemiler, biyolojik, radyasyon ve nükleer saldırılara karşı dayanıklı olarak imal edildi.

BAŞARI GÖSTERGESİ

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, 2 adet Açık Deniz Karakol Gemisi ve Pakistan Deniz Kuvvetleri için PN MİLGEM Projesi’nde üretilen 4 adet korvet tipi savaş gemisiyle ASFAT’ın aynı anda birbirinden 3.900 km uzaklıktaki iki şehirde toplam 6 deniz platformu inşasını yapmasını bir başarı göstergesi olarak nitelendiriyor. Öte yandan ASFAT, yüksek hızlarda üstün manevra yeteneğine sahip yerli ve millî asayiş ve emniyet botu ASBOT için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü ile yapılan sözleşme kapsamındaki ilk teslimatını da yaptı. Denizaltılarının havuzlanması için ihtiyaca yönelik özel olarak tasarlanarak ASFAT ana yükleniciliğinde inşa edilen, kendi boyutunda dünyada tek olan denizaltı havuzunda, TCG BATIRAY denizaltının havuzlanması faaliyeti ise geçen hafta Gölcük Tersanesi Komutanlığında gerçekleştirildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...