Bankalarda EFT sorunu mu var, bekleyen EFT nedir? EFT sorunu düzeldi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bankalarda EFT sorunu mu var, bekleyen EFT nedir? EFT sorunu düzeldi mi?

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bankalarda EFT sorunu mu var, ne zaman düzelecek? | Bugün bankalarda EFT gönderimi yapılırken bazı sorunlar yaşandığı sosyal medya kullanıcıları tarafından dile getirildi. Peki, Bankalarda EFT sorunu mu var, bekleyen EFT nedir? İşte, EFT sorunu düzeldi mi? Detaylar…

EFT sorunu ne zaman düzelecek? Uzun bir süre bankalarda bugün EFT sorunu yaşandı. Peki, sorun düzeldi mi, ne zaman düzelecek?

BANKALARDA EFT SORUNU MU VAR?

Türkiye genelinde bankalar arası para transfer işlemlerinde sorun yaşanıyor. Elektronik Fon Transferi (EFT) işlemleri uzun bir zamandır gerçekleştirilemiyor.

Sosyal medya kullanıcıları sabah saatlerinden bu yana hesaplarından para transferi sorunu yaşadıklarına yönelik paylaşımlarda bulundu. Merkez Bankası'nın alt yapısını sağladığı EFT sistemine ilişkin yaşanan sorunun kaynağı henüz bilinmiyor. Ancak bankalar çalışmalarını devam ettirerek gün içerisinde sorunun çözüleceğini belirtiyor.

İnternet üzerinden haftanın son işlem gününde EFT ile para transferi yapan ancak işlemini gerçekleştiremeyen vatandaşlar parasının peşine düştü. İşte bazı sosyal medya kullanıcılarını dikkat çeken paylaşımları:

EFT NEDİR?

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre; EFT Sistemi Türk lirası üzerinden yapılan ödeme işlemlerinin bankalar arasında elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayan ödeme sistemidir. 1992 yılında faaliyete geçen EFT Sistemi, 2000 yılında gerçekleştirilen yeniden yapılandırmayla yerini ikinci nesil EFT Sistemine bırakmıştır. TCMB, teknik birimleri tarafından geliştirilen üçüncü nesil EFT Sistemi de 2013 yılında işletime alınmıştır.

Üçüncü nesil EFT Sistemi iki işlevsel bileşene ayrılmıştır. Müşteriler arası TL Aktarım Sistemi bileşeninde, bankaların müşterileri adına gerçekleştirdikleri ödemeler, Bankalararası TL Aktarım Sistemi bileşeninde ise bankaların birbirleri arasında gerçekleştirdikleri ödemeler ile yurt dışı finansal kuruluşlara sağladıkları muhabirlik hizmetlerine ilişkin bankacılık ödemeleri gerçekleştirilmektedir.

EFT’nin her iki bileşeni de TCMB’nin kendi insan kaynakları ve teknik imkanlarıyla oluşturulan yazılımlarla hizmet vermektedir.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...