BBC seçti: En etkili 100 kadından biri Dilek Gürsoy

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BBC seçti: En etkili 100 kadından biri Dilek Gürsoy

GÜNDEM Haberleri

2022'nin en ilham veren ve etkili 100 kadını listeleyen BBC, sıralamada Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah olan Dilek Gürsoy'a da yer verdi. Listede ayrıca Amerikalı şarkıcı Billie Eilish ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska gibi isimler de yer alıyor.

BBC, 2022’de dünyanın en ilham veren ve etkili 100 kadını listesini açıkladı. Listede yer alanlardan biri de Avrupa’da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah Dilek Gürsoy.

Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dr. Gürsoy, 10 yılı aşkın süredir yapay kalp üzerine araştırmalarda yer alıyor ve onlara öncülük ediyor. BBC Türkçe’ye konuşan Dr. Gürsoy “Yeşilçam filmlerinde görürdüm cerrahları. Ondan etkilenmedim değil. Ama bir taraftan da ben küçükken annem çok ameliyat geçirdi, hastanede yattı. Onunla ilgilenen başhekimleri gördüm. Annemi kurtardılar diye düşünüyordum. Cerrah olacağım o zamandan belliydi” dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...