2023 bekçi alımı başvuruları... Bekçi olma koşulları ne, maaşı ne kadar?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
2023 bekçi alımı başvuruları... Bekçi olma koşulları ne, maaşı ne kadar?

GÜNDEM Haberleri

Bekçilik için başvuru yapmak isteyenler için bekçilik sınavının içeriği, konuları, başvuruların nasıl yapılacağı ve bekçi maaşının ne kadar olduğu konusu büyük bir önem taşıyor. İşte bekçi alımı başvurularında çıkan konular, çalışma saatleri ve bekçi maaşı...

2023 yılı için bekçi maaşı bir önceki yıldan daha fazla olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. 2023 bekçi maaşının belirlenmesi sırasında aşağıda yer alan unsurlar gözetilmiştir:

•    Ülke içerisinde etkili enflasyon
•    Ekonomik şartlar
•    Mesleki faktörler
•    Çalışılan kurum
•    Çalışılan ülke ve bölge
•    Çalışılan süre
•    Ek ödemeler

2023 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

2023 bekçilik için başvuru yapmak isteyen bireylerin Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi duyularını takip etmesi gerekir. İçişleri Bakanlığı ile bir arada yürütülen bekçi alımları, online ortamdan yapılan başvurular ile belirlenir. Adaylar ilk aşamada belirtilen tarihler arasında başvuru formunu doldurur. Gerekli belgeler yüklenir ve sisteme kaydedilir. Bir bireyin bekçi olarak başvuru yapabilmesi için aşağıda yer alan koşulları sağlaması gerekir:

•    T.C vatandaşlığına sahip olunması
•    Lise dengi bir okuldan diploma alınması
•    Yasal yaş sınırının tamamlanmış olunması
•    Kamu haklarından mahrum kalınmamış olunması
•    Emniyet teşkilatının belirlediği sağlık koşullarına uygunluk
•    Herhangi bir suç işlenmemiş olunması
•    Boy ve kilo gibi fiziksel standartların yerine getirilmesi

Bu şartları sağlayan adaylar alım ilanlarını takip ederek başvuruda bulunabilir. Başvuru sırasında adaylardan genel olarak kimlik kartı fotokopisi, diploma, askerlik durum belgesi, sağlık raporu, adli sicil kaydı talep edilir. Başvuru formu internet sitesi üzerinden doldurulabilir. Başvuru formunu dolduran adaylar, ön elemeden geçer. Ön elemeyi başaran adaylar için fiziksel yeterlilik, mülakat gibi aşamalar söz konusudur. Başvuru hakkında detaylar EGM web adresinden alınabilir.

2023 bekçi alımı başvuruları... Bekçi olma koşulları ne, maaşı ne kadar?

2023 BEKÇİLİK SINAV SORULARI HANGİ KONULARI İÇERİR?

2023 bekçilikte sınav konuları genel kültür ve genel yetenekten oluşur. 2023 bekçi alım sınavında yer alan konular ve konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

•    Matematik ve Türkçe alanı: Bu alanda adayların okuduklarını anlamaları, dil bilgisi yeteneklerini göstermeleri, temel işlem becerilerine sahip olmaları ve istatistik bilmeleri beklenir.
•    Tarih alanı: Bu alanda adayların T.C kuruluşunu, Atatürk hayatını, yapılan yenilikleri, gerçekleştirilen savaşları bilmeleri gerekir.
•    Temel vatandaşlık bilgisi: Adaylar bu alanda ülkenin yönetim sistemini, insan haklarını, temel yasaları, hukuk bilgisini bilgilerini göstermelidir.
•    Güvenlik alanı: Bekçi olmak isteyen bireylerin mesleki bilgisi ve becerisi bu alanda saptanır. Bekçinin sorumlulukları, asayiş bilgisi, suçlunun tespiti gibi alanlarda bilgiler talep edilir.

Bekçilerin alındığı sınavlar genel olarak 100 sorudan oluşur. Bu sınavlar için verilen süre 2 saattir. Bir adayın bekçi olarak bir işe başlayabilmesi için 70 puan sınırını aşması gerekir. Adayların sınavda başarı elde edebilmeleri için her soruyu iyi bir şekilde okuyup anlaması ve cevaplandırması önem arz eder. Sınav öncesinde yaşanan stresin azaltılması için uyku düzenine dikkat edilmelidir.

2023 BEKÇİLİK BAŞVURU SONUÇLARINA NEREDEN BAKILIR?

2023 bekçilikte başvuru sonuçları EGM tarafından açıklanır. Sonuçlar için resmi web adresine ya da şubelere gidilebilir. Polis Akademisi Başkanlığı, İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı EGM bünyesinde çalışır. Bu kurumdan başvuru sonuçları hakkında detaylar elde edilebilir. Bekçilik başvurusu onay alan bireylere SMS ve e posta yolu ile de bildirim gelir.

Alımlar genellikle adayların bekçilik sınavında elde ettiği başarıya bağlı olarak gerçekleştirilir. Ancak adaylar testten yüksek almasına rağmen mülakattan düşük alabilir. Böyle bir durumda başvuru sonucu olumsuz olabilir. Sağlık raporunun istendiği şekilde hazırlanmaması gibi faktörler de adayların başvuru sonuçlarını olumsuz etkileyebilir.

2023 bekçi alımı başvuruları... Bekçi olma koşulları ne, maaşı ne kadar?

2023 BEKÇİ ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

2023 bekçilikte çalışma saatleri çalışılan kurumun stratejisine bağlı olarak değişir. 2023 bekçi mesleğini icra eden bireyler gündüz çalışıyor ise sabah 8 akşam 4 şeklinde işe gelir. Akşam çalışmalarında ise saat 16:00-08:00 şeklindedir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...