Bendevi Palandöken: Operasyon esnafı vurdu

Bendevi Palandöken: Operasyon esnafı vurdu

GÜNDEM Haberleri

Palandöken, 17 Aralık sonrası tablo için çağrı yaptı: Piyasadaki durgunluk tehlikeli. İnsanlar harcama yapmıyor. Siyasiler, milli iş birliği yapsın.

Kirli operasyona karşı toplumun her kesiminden tepki gelmeye devam ediyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 17 Aralık operasyonunun Türk ekonomisini hedef alan uluslararası bir kampanya olduğunu söyledi. Gazetemize konuşan Palandöken, "Piyasalarda yaprak kımıldamıyor. Ülkeyi bilinçli krize sokuyorlar" diyerek parti liderlerinin duruma el koymasını istedi. Palandöken, "Kaos ortamı oluşturulmak isteniyor. Yapılan iyi şeyler görülmüyor. Ekonomi, Türkiye'nin mevcut gidişatına daha fazla dayanamayabilir. Piyasalar kırılgandır. Bir an önce tedbir alınmalı. Altında kalırsak zararı hepimize olur" diye konuştu.

DURUMA EL KOYUN
nbsp;Siyasi parti genel başkanlarının duruma el koymasını isteyen TESK Başkanı şunları söyledi: "Ekonomi şu yaşananların acısını çok uzun dönem çekecek. Daha da kötüye gidişi önlemek mümkün. Parti liderleri her şeyi bir tarafa bırakıp, milli mesele olarak duruma el koyacak. Çare bu. Sokaklara taşmayacak bu iş. Meclis'te halledilecek. Parti liderleri, grup başkanları Parlamento'da bir araya gelecek. Komployu alt etmek için bu milli görüntü çok önemli"


ESNAFIN MORALİ BOZUK
Uluslararası aktörlerin Türkiye'nin büyümesini istemediğine dikkat çeken Palandöken, "Kaos için her şeyi açıktan, gizliden yapıyorlar. Bir ölçüde de bu komplo odakları başarı sağladı. Esnafın morali ve motivasyonu bozuk. Herkes karamsarlık içinde. İnsanlar böyle kaos dönemlerinde harcama yapmaz. Döviz yükseliyor borsa düşüyor. Parası olan da kafasını kuma gömüyor. Bu ülke hepimizin. Kimsenin oyununa gelmeyelim" dedi.
ERCAN GÜRSES / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...