Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bülent Arınç'tan o dizilere eleştiri yağdı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Bülent Arınç'tan o dizilere eleştiri yağdı

Son Güncelleme: 03 Mayıs, 2014 - 12:58
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bülent Arınç'tan o dizilere eleştiri yağdı
Fotoğraf Başlığı Bülent Arinç'tan o dizilere elestiri yagdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gençleri özendirdiğini belirttiği dizilere sert eleştiriler yöneltti.

Kaydet
a- | +A
Türkiye'de ergenlik yaşının düştüğünü, çocukları cinsel açıdan uyaran pek çok etken olduğunu kaydeden Arınç, gençleri özendirdiğini belirttiği dizilere de sert eleştiriler yöneltti.Son zamanlarda çocuklara yönelik vahşice cinayetleri değerlendiren Arınç, "Öpmeye kıyamadığımız yavrularımızın feci akıbetle hayatlarını kaybetmesine, içinde insanlık taşıyan herkesin isyan etmesi tabiidir. Çocuklarımızın gözümüzün önünden götürülmesine ve cinayete kurban edilmesine hiçbirimizin vicdanı razı olmaz. Herkesin bu tür olaylara karşı isyan etmesi, gözyaşı dökmesi çok tabiidir. Bunlar asılsa, idam edilse diye elbette talepler olabilir ama bilelim ki, 10 senedir Türkiye'de idam kaldırıldı. Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra, hüküm giydikten sonra, Anavatan-DSP-MHP koalisyonu idam cezasını sınırlı olarak, sonra da tamamen kaldırdı. Türkiye'de idam cezasını gerektiren suçlarda ağırlaştırılmış müebbet veya müebbet var. Çocuk cinayetlerini, caydırıcı olma vasfını taşımayan TCK maddeleri engellemiyorsa elbette cezaları daha çok artırmak gerekiyor ama şu andaki hükümlerin bile bu tür cinayetleri işleyenler için en azından ağır müebbet verdiğini biliyorum. Aslolan, bu cezalar ne kadar caydırıcı? Bu cinayetlerin altında sosyal, psikolojik, ahlaki sebepler var. Eğitimle ilgili sebepler var. Maalesef Türkiye'de suçlu üreten bir bataklığın olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sebepleri ortadan kaldıracak topyekun bir seferberliğe ihtiyaç var. Neden bazı insanlar canavarlaşıyor? Onları bu suça iten sebepler nelerdir? Medya ilişkileri, eğitim ilişkileri, her şeyin yeniden gözden geçirilmesinde fayda var" dedi.

"GENÇLİĞİ FENA ALIŞKANLIKLARDAN KURTARACAK TEDBİRLERİ HÜKÜMETİN ALMASI LAZIM"
"Herkes bilmeli ki, sigara içme yaşı çok küçüldü, alkol içme yaşı çok küçüldü. Uyuşturucuya başlama yaşı çok küçüldü" diyen Arınç şunları söyledi:
"Bu bir alarm değil midir, bu bir kötü iş değil midir? Anayasa'da devlete verilen görevler var. Gençliğin ve ailenin korunmasıyla ilgili hükümler var. Gençliği zararlı, fena, kötü alışkanlıklardan kurtaracak tedbirleri hükümetlerimizin alması gerekir. Alkol her yerden kolayca alınacak meta olmaktan çıkarılmalı. Hükümet bu düzenlemeleri yaptığı zaman, kendilerini ilerici görenler feryada başlıyor. Türkiye'yi Orta Çağ karanlığına götürdüğümüzü iddia ediyorlar. Okul çevresinde uyuşturucu ile mücadele ediyoruz. Aslolan, bunu kaynağından takip edip içiciye ulaşmasını önlemektir fakat kanunlarımızda son yıllarda yapılan değişikliklerde bir yanlış olduğu ortaya çıktı. Esrar, eroinle yakaladığınız zaman adam, 'İçiciyim' diyor. 'İçiciyim' dendiğinde adeta cezası yok. Satıcının cezası, nakledenin cezası var; elinde poşet bulunmuş, 'İçiciyim' dediği zaman dışarı çıkıyor. Pek çok sanatçı, şarkıcının, dizi oyuncusunun, alışkanlık haline getirildiğinde insanların beynini dumura uğrattığı için, uyuşturucunun esiri hale geldiğine biliyoruz. Mesele, bu çocuklarımızın hayatlarının ne kadar hiçe sayıldığıdır. Kadına gösterilen şiddeti de bundan ayrı tutamayız. Nasıl canavarlaşıyor bu insanlar?"

"SADECE İDAMI DEĞİL, BUNUN SEBEPLERİNİ DE DÜŞÜNMEMİZ GEREKİR"
Canavarlaşan insanlara karşı sadece idamın yeterli olmadığına işaret eden Arınç, "Bu insanlarla toplum nasıl mücadele edecek? Sadece bunun için idam cezasını düşünmek gerekmez. Toplumsal bazı sebepleri, dikkatleri de ön plana almamız lazım. RTÜK'ten, basından sorumlu birisi olarak söyleyeyim; çok eleştirileceğimizi biliyorum. Eleştirsinler, ben buna alışkınım. Pek çok televizyonumuzda, lise çağındaki gençlere yönelik diziler başladı. Okul sıralarında öğretmenlere hitap, arkadaş ilişkileri, kız yüzünden kavga etmeler, çok genç yaşta lüks hayat özentileri. Bu çocukların ailesiyle olan ilişkileri o kadar büyük bir dejenerasyon halinde topluma naklediliyor ki, ben Türkiye'nin yaşadığı sosyal bunalımda, bu tür dizilerin, eğer eğitici ve öğretici olmuyorsa, çok büyük payının olduğuna inanıyorum. Maalesef bazı TV'ler bütün gelir kaynaklarını bu tür dizilere ayırıyor. Avrupa'da, ABD'de böyle TV dizileri göremezsiniz. Bizde gençlere yönelik, kravat burada, etekler diz üstüne gelmiş, birbirleriyle sadece argo konuşan, 25 kelimeyle konuşan, her şeyin içinde cinsellik içeren programlar, Türkiye'deki cinsel hayatı sınırsız ve sorumsuz hale getiriyor. Eleştireceklermiş, varsın eleştirsinler. Toplumdaki bunalımın kaynaklarından bir tanesi de bu. Ondan sonra da RTÜK bazı dizilere, bazı görüntülere ceza verdiği zaman, 'Vay, RTÜK kanunu Sultan Süleyman zamanına döndü, her şeye yasak getiriyor' diyorlar. Gençlerimizi korumak zorundayız" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARI CİNSEL AÇIDAN UYARAN PEK ÇOK ETKEN VAR"
Türkiye'de buluğ çağının küçüldüğünü savunan Arınç, "Gençlerimizi korurken, şüphesiz bu yaşantı içinde evden kaçanlar, anne babasına isyan edenler, genç yaşta cinselliği tatmak isteyenler var. Bazen tıbbi bir gerçektir. Çok özür diliyorum, hayatın gerçeğidir. Buluğa erme yaşı çok küçülmüştür Türkiye'de. Uyarılma yaşı eskiden kızlarda 13-14, erkeklerde 15 iken, 8-9'lara kadar geriledi. Bu iyi bir şey midir? Fizyolojik bir şeydir, bunun önüne geçilemez ama çocuklarımızı cinsel açıdan uyaran pek çok etken var. Bu etkenler hangi sonuca bizi götürüyor? Ülkemizin çok ünlü pedagogları var, onların bunları konuşması lazım" dedi.

"MADDİ BAŞARININ MANEVİ ALANDA DA YAŞANIP YAŞANMADIĞINI GÖZDEN GEÇİRMEMİZ LAZIM"
Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı ekonomik başarının sosyal ve manevi alanda da yaşanın yaşanmadığının tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Arınç sözlerini şöyle sürdürdü:
"Cinayet sadece cinayetten ibaret değil. Hrant Dink'in karısı Rakel Dink, kocasının ölümünde pencereye çıktı, muhteşem bir konuşma yaptı. 'Bir çocuktan bir katil oluşturanbu karanlığı teşhis etmemiz lazım' dedi. Maddi anlamda çok büyük hizmetler oldu. Türkiye birkaç yüzyılda yapamadığını AK Parti'nin 12 yıllık döneminde gördü. Aynı gelişmeyi, aynı orantıyı manevi alanda, sosyal alanda yaşayıp yaşamadığımızı tekrar gözden geçirmemiz lazım."
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 03 Mayıs, 2014 - 12:58
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Muharrem orucu ne zaman 2026? Muharrem'in 9,10 ve 11 günlerinde tutulan oruca ne denir?
Muharrem orucu ne zaman 2026?
Kaydet
Festivalde 300 liraydı! Fiyatı düştü, vatandaş tezgahlara koştu
Festivalde 300 liraydı! Fiyatı düştü, vatandaş tezgahlara koştu
Kaydet
MSB duyurdu! İtalya'nın 'SAMP-T' sistemi Konya'ya konuşlandırılıyor
İtalya'nın 'SAMP-T' sistemi Konya'ya konuşlandırılıyor
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası