Bölgemizdeki saldırıyı mazur göremeyiz! Erdoğan: Tankerleri vuran Ukrayna'ya gerekli ikazı yaptık
Kabinede, Karadeniz’de yükselen tansiyon masaya yatırıldı. Rusya-Ukrayna savaşının Karadeniz’deki güvenliği açıkça tehdit ettiğini belirten Cumhurbaşkanı, “Münhasır ekonomik bölgemizde ticaret gemilerinin hedef alınması endişe verici. Bu saldırıları hiçbir şekilde mazur göremeyiz, gerekli uyarıları yaptık” dedi.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın Karadeniz'deki seyir-sefer güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.
- Kendi münhasır ekonomik bölgesinde ticaret gemilerinin hedef alındığını kaydedildi.
- KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı'nın dünya havacılık tarihinde bir ilke imza attığı vurgulandı.
- Başarılı terörle mücadele stratejileriyle Terörsüz Türkiye hedeflendi.
- Türkiye, terör ve istikrarsızlığa karşı dirençli bir devlet ve millet olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun ve kritik bir gündemle Beştepe’de bir araya geldi.
Kabinenin ilk ana başlığını, Rusya-Ukrayna savaşı dâhilinde Karadeniz’de yaşanan son gelişmeler oluşturdu. 3 saat 15 dakika süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, bu konuya ilişkin “Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın Karadeniz’deki seyir-sefer güvenliğini tehdit eder boyuta geldiği görülüyor. Cuma günü münhasır ekonomik bölgemizde ticaret gemilerinin hedef alınması, endişe verici bir tırmanmayı işaret ediyor. Kendi münhasır bölgemizde seyir, can ve çevre emniyetini tehdit eden bu saldırıları hiçbir şekilde mazur göremeyiz. Bu tarz durumlarla ilgili bütün taraflara gereken uyarıları yapıyoruz. Savaşı bitirmeye dönük son haftalardaki hareketliliği de yakından takip ediyor; gerekli katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Önce tokalaştı, sonra elini öptü! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasında samimi anlar
“KIZILELMA İLKE İMZA ATTI”
Cumhurbaşkanı, küresel sistemdeki çatırdamaların olumsuz etkilerini en fazla hissettiğimiz kırılgan bir dönemden geçtiğimizi belirterek “Yakın çevremize baktığımızda savaşların, çatışmaların, gerilimlerin, siyasi ve ekonomik dalgalanmaların hiç eksik olmadığı görülüyor. Türkiye’nin içinde yer aldığı bölge, şairin ‘akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader’ anlamını bulan sürecin tam ortasındadır. ‘Güvenlik adası’ olma vasfını hamdolsun muhafaza ediyoruz. Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen son 23 yılda ülkemize her alanda kazandırdığımız güçlü altyapının değerini bugün çok daha iyi anlıyoruz. İnsansız savaş uçağımız KIZILELMA, dünya havacılık tarihinde bir ilke imza attı. Her alanda bu dinamizmi, bu atılımı yaşıyoruz. Biz, siyaseti yapılan her işe kulp takmak olarak gören müzmin muhalifl ere itibar etseydik muhteşem eserlerin hiçbirini ülkemize kazandıramazdık” dedi.
“TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYİZ”
‘Terörsüz Türkiye’ ile ilgili de konuşan Erdoğan “Terörün her çeşidiyle mücadelede tarihî nitelikte başarılar elde ettik. Şimdi bunu taçlandırmak amacıyla hassas bir süreç yürütüyoruz. Şunu herkesin, özellikle kan ve kaos tüccarlarının bilmesini isterim; biz, ihtirasları boylarını aşanların aksine, kökleri çok eskiye uzanan kadim bir devlet geleneğine sahibiz. Merkezinde bulunduğumuz bu coğrafyada tam bin yıldır istiklaline halel getirmeden özgürce yaşayan nadir milletlerden biriyiz. Aynı şekilde ayağına çelme takılınca, yoluna engel konulunca, önü kesilince girdiği yoldan dönecek bir millet de değiliz. Tehditler karşısında ürkecek, boyun eğecek bir devlet, millet, ülke değiliz. Türkiye hedeflerine er ya da geç ulaşacak. Tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle dolu. Coğrafyamız artık kana, çatışmaya, teröre, komşunun komşuyu kırdığı kör şiddete doydu. Biz meselelere işte bu pencereden bakıyoruz. Terörsüz Türkiye süreciyle bölgemizde tesis edeceğimiz kardeşlik kuşağı, bütün kirli hesapları altüst edecek, asırlık oyunları bozacak ve yeni bir dönemin kapılarını açacak. Tahriklere kapılmadan, provokasyonlara aldanmadan, öfkenin diline teslim olmadan bu kuşağın kuvveden fiile çıkması için samimiyetle çalışacağız. 86 milyon omuz omuza, gönül gönüle verip 21. yüzyılı Türkiye Yüzyılı hâline getireceğiz” ifadelerini kullandı.
