Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

DSP'nin istifa rekoru kırıldı

DSP'nin istifa rekoru kırıldı

CHP'den bir günde istifa eden 91 milletvekili, TBMM tarihinde bir günde yaşanan en büyük milletvekili ayrılığı olarak kayıtlara geçti.

Özetle Dinle
Kaydet
a- | +A

HABER MERKEZİ/ANKARA- CHP’de bir günde yaşanan 91 milletvekili istifası, TBMM tarihine geçti. 2002’de DSP’den bir günde 35 milletvekili istifa etmişti.

Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti’nin kuruluş süreciyle yaşanan istifalar, böylece Meclis tarihinde bir günde gerçekleşen en yüksek milletvekili ayrılığı oldu.

ÖNERİLEN HABERLER
CHP yeni
GÜNDEM

CHP yeni 'ana muhalefeti' doğurdu: Meclis’teki aritmetik tamamen değişecek

İstifaların Meclis sistemine işlenmesi gün boyunca sürdü. Yeni Parti’nin resmî kaydı henüz gerçekleşmediği için CHP’den ayrılan isimler uzun süre sistemde “Bağımsızlar” sütununda yer aldı.

CHP’den istifa edenler ve diğer bağımsızlarla birlikte Meclis’teki bağımsız milletvekili sayısı 102’ye yükseldi. Bu sayı, AK Parti’nin ardından Meclis’teki en büyük grup olarak değerlendirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.