Elmanın kebabını yaptılar

Kaynak: AA
- Güncelleme:
Elmanın kebabını yaptılar
GÜNDEM Haberleri  / AA

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nca düzenlenen "Elma Mutfağı" yarışmasında, elma kebabı, elmalı piliç ve elmalı levrek gibi 55 farklı lezzet beğeniye sunuldu.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Çuhadar, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının elmayı geleneksel mutfağa taşımak olduğunu söyledi.
Özellikle Eğirdir elmasını turizme ve mutfağa kazandırmak istediklerini belirten Çuhadar, elmayı geleneksel tatlara dahil etmeyi hedeflediklerini kaydetti.
Çuhadar, "Yeni lezzetler ve yaratıcı sunumlar meydana getirmek üzere böyle bir yarışma düzenledik. Öğrencilerimiz de yarışma sayesinde hünerlerini sergileme fırsatını yakalamış oldu" dedi.
Bölgede faaliyet gösteren konaklama ve yiyecek işletmelerinde elmayla hazırlanan bir ürün bulunmamasından yakınan Çuhadar, yarışmada ortaya çıkan yeni lezzetlere sahip çıkılmasını istedi.

-Fırında elma kebabı birinci seçildi-

Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli'nde yapılan, elmalı piliç, elmalı levrek, elmalı maklube ve elmalı tarçınlı risotto gibi farklı lezzetlerin beğeniye sunulduğu yarışmanın ana yemek dalında birincisi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencisi Burak Gökçe'nin hazırladığı "fırında elma kebabı" oldu.
Tatlı dalında Isparta Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Mahmut Kaçar ve Fatih Demirtaş'ın hazırladığı "Elmadağ tatlısı", en iyi sunum dalında ise Eğirdir Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Berrin Özkara'nın hazırladığı "elmalı kolay profiterol" birinci seçildi.
Yarışmanın birincilerine çeyrek altın hediye edildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...