Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: Fitch'in kararı yetersiz
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Erdoğan: Fitch'in kararı yetersiz

Son Güncelleme: 06 Kasım, 2012 - 13:21
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan: Fitch'in kararı yetersiz
Fotoğraf Başlığı Erdogan: Fitch'in karari yetersiz

Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin önemli bir gelişme olduğunu, ancak hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede olmadığını belirterek, "Kredi derecelendirme kuruluşları konusunda da hakkaniyet ölçülerine göre bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var; Siyasi ve ideolojik bir yaklaşım istemiyoruz" dedi.

##tgvideo##

Başbakan Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kızılcahamam'da hafta sonu gerçekleştirdikleri istişare toplantısına değinen Erodğan, "Biz bu istişare toplantılarımızda sadece partimizin durumunu ve geleceğin değil, ülkemizin genel durumunu da değerlendiriyor, tam anlamıyla bir muhasebe yapıyoruz. Milletin sinesinden doğmuş, milletle olan birliğini bütünlüğünü sürekli güçlendirerek bugünlere gelmiş bir parti olarak milletimizin hissiyatını en doğru şekilde anlamaya, hislerine tercüman olmaya çalışıyoruz. Hep diyoruz ya biz dertliyiz, biz sevdayıyız. Bizim derdimiz milletimizin derdi, bizim sıkıntımız milletimizin sıkıntısı. Bizim özlemlerimiz milletimizin özlemleri. Bizim siyaseti istismar siyaseti değil, elit siyaseti değil; hizmet siyasetidir. Bizim siyasetimiz sadece bir etnik grubu, inanç grubunu, bir bölge insanını veya belli bir toplum kesimi değil 75 milyon vatandaşın hepsini kucaklamaya yöneliktir. Bunun için istişare toplantılarımızda ülkemizin milletimizin bütün meselelerini ortaya koyuyor, arkadaşlarımızın tespit ve önerilerini değerlendiriyoruz. Bu fikir alışverişi sonunda yapılması gereken somut işler konusunda hemen parti yönetimi, Bakanlar Kurulu ve Meclisteki arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz" dedi.
Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Erdoğan, 2012 yılının ilk 10 ayındaki ihracatın 124.8 milyar doları bulduğunu belirterek, 12 aylık ihracatın da yaklaşık yüzde 12 artışla 148 milyar 363 milyon dolara ulaştığını bildirdi. Ekonomimin lokomotifi olarak gördükleri ihracattaki artışı bundan sonra da her türlü önlemi alarak devam ettireceklerini belirten Erdoğan, "Bundan sonraki aylarda da ihracatımızın artışının aynı şekilde devam etmesi noktasında ilgili arkadaşlarımızın, gerek bizim kadro içindeki arkadaşlarımız olsun, gerekse girişimcilerimiz olsun aynı heyecanla bu süreci devam ettireceğiz" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, Ekim ayı enflasyon rakamlarının da dün açıklandığını hatırlatarak, "Uyguladığımız sıkı para ve maliye politikaları sayesinde enflasyonu kontrol altında tutmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
Dün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notun 'yatırım yapılabilir' seviyesine yükselttiğini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Uluslararası derecelendirme kuruluşlarını kredi notunu artırması ülkemize yatırım için gelecek uluslararası sermaye açısından teşvik edici bir işle sahip. Yine bu durum borçlanma faizlerini düşürme konusunda da elimizi güçlendiren bir araç durumunda. Dün borsa bu kararla tarihi rekor seviyeye ulaştı. Faiz oranları da 6.2 gibi çok düşük bir seviyeye geriledi. Birçok uluslararası kurumsal yatırımcı yatırım yapılabilir sevideki ülkelere öncelik tanıyor, ön araştırmalarını buna göre yapıyor. Uzun zamandır hak ettiğimiz bu gelişmeyi olumlu buluyor ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir gelişme olmakla birlikte biz hala Türkiye'nin kredi notunun olması gereken seviyede olmadığını düşünüyoruz. Bütün ekonomik göstergeleri bizden daha geri ülkelerin A düzeyinde kredi notuna sahip olduğu bir ortamda bizim için hala B düzeyinde bir kredi notu seviyesinin hakkaniyete uygun bulmuyoruz. Fitch'in bu kararını yanlışın düzeltilmesi yolunda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Bu kuruluşlara rağmen Türkiye'nin genel ekonomik performansı ve yatırım ortamı ile ilgili olumlu tablo zaten uluslararası yatırımcılar tarafından anlaşılıyor."
Erdoğan, 2002'de 1 milyar doların altında gerçekleşen doğrudan yabancı yatırımların son 10 yılda ortalama 11 milyar doları aşmasının da Türkiye'ye olan güvenin göstergesi olduğunu belirterek, "Esasen uluslararası pek çok yapı gibi kredi derecelendirme kuruluşları konusunda da hakkaniyet ölçülerine göre bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Siyasi ve ideolojik bir yaklaşım istemiyoruz. Sanal tablolar üzerinden yaptığınız açıklama dünyayı da aldatıyor, buralarda yatırım yapanları da zor durumlara sokuyor" diye konuştu.
Erdoğan, önümüzdeki dönemde BM başta olmak üzere ülkelerin, toplumların kaderinde söz sahibi uluslararası kuruluşların da bu şekilde yeniden yapılanma sürecini başlatmaları gerektiğini belirterek, "Kimse tüm bu olumlu gelişmelerin kendiliğinden, tesadüfen olduğunu düşünmesin. İktidara geldiğimiz günden itibaren uyguladığımız politikalar beraberinde bu başarıları getirdi. Güçlü bankacılık sektörü, kamu maliyesindeki disiplin, yapısal reformlarımız ve sonuç olarak büyüme ve istihdam alanındaki yakalanan üst düzey performans ortadadır. Son 10 yılda kişi başı milli gelirde 3 kat artış, yüzde 70'lerden yüzde 30'lara düşen borç stokunun GSMH'ya oranı hep aynı istikrar ve sağlam duruşumuzun neticesidir" dedi.


YEREL SEÇİM 2014'TE
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin tarihi ile ilgili olarak, "Artık biz 27 Ekim olayını (Anayasa değişikliği) geride bıraktık. Yerel seçimi zamanında yapacağız. 2014 Mart. Madem ki böyle isteniyor, öyleyse biz 2014 Mart'ında yapacağız" dedi.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 06 Kasım, 2012 - 13:21
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi? Şehirde kazanan hangisi!
    Toyota Corolla Cross... Hibrit mi, elektrikli mi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
Kaydet
Ece İrtem’in ardından yürek yakan sözler: “Sanırım gençken öleceğim”
Ece İrtem’in ardından yürek yakan sözler: “Sanırım gençken öleceğim”
Kaydet
Marmara'nın can damarında yüzleri güldüren gelişme!
Gemlik'te sevindiren gelişme
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası