Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Erdoğan: O tuzağa düşmeyeceğiz
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Gündem

Erdoğan: O tuzağa düşmeyeceğiz

Son Güncelleme: 12 Mayıs, 2013 - 16:34
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan: O tuzağa düşmeyeceğiz
Fotoğraf Başlığı Erdogan: O tuzaga düsmeyecegiz

AK Partili Kadınlara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunuyor

Kaydet
a- | +A

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye kaynaklı saldırıları, Türkiye'nin Suriye politikasına bir tepki olarak görmek ve göstermek sadece sorumsuzluktur" dedi. Muhalefeti fırsatçılıkla eleştiren Erdoğan, "Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, bögede güçlenen, gücünü hissettiren, büyüyen bir Türkiye'ye yönelik saldırılardır" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "Analar Ağlamasın" temalı Anneler Günü programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara değindi.
##tgvideo##
Başbakan Erdoğan, "Maalesef bugün bir Anneler Günü'nü daha burukluk içerisinde idrak ediyoruz. Dün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye ve PTT binalarının önünde iki bomba yüklü aracın patlaması sonucu 46 kardeşimizi kaybettik. 19'u ağır olmak üzere 55 kardeşimiz de halen hastanede tedavi altında. Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. İlk andan itibaren gerek Başbakan Yardımcım, Adalet Bakanım, İçişleri Bakanım, Sağlık Bakanım, milletvekili arkadaşlarımla beraber orada bulundular. Sürekli irtibat halinde olduk. Bütün imkanlarımızla sağlık ekiplerimizle, Kızılayımızla, güvenlik ve istihbarat ekiplerimizle bölgedeki çalışmaları yoğunlaştırdık. Sağlık Bakanlığının tüm birimleri teyakkuza geçti. Güvenlik ve istihbarat birimlerimiz, hadisenin aydınlatılması için çalışmalarını anında başlattı. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarımız hem ihtiyaçların karşılanması hem de hadisenin aydınlatılması için olan anından itibaren çalışıyorlar. Biz de olayı haber aldıktan itibaren gelişmeleri izliyoruz. Çalışmaları koordine ettik" diye konuştu.

EBRU GÜNDEŞ'E TEŞEKKÜR ETTİ


Tekirdağ programını iptal ettiğini belirten Erdoğan, "Anneler Günü vesilesi ile düzenlenen bu programı da sadece anma programı olarak gerçekleştirmek istedik" dedi. Ebru Gündeş'in program kapsamındaki konserini Reyhanlı'daki saldırı sebebiyle iptal ettiğini belirten Başbakan, "Ben huzurlarınızda Ebru Gündeş hanımefendiye gösterdiği bu anlayış nedeniyle şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

"ADETA TÜRKİYE'NİN SABRI TEST EDİLİYOR"

"Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yakınlarını kaybeden annelerin acısını, en az onlar kadar yüreğimizde hissediyor, acılarını paylaşıyoruz" diye devam eden Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kaydetti:
"Milletçe gerçekten büyük bir hüznün içindeyiz. Allah'ın izni ile dirayetle sabır ile soğuk kanlılıkla, birlik ve beraberlikle tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz. Gerek Reyhanlı saldırıları, gerek Suriye meselesi konusunda burada bazı hususları paylaşmak arzusundayım. Bizi, Türkiye'ye Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik eylemi karşısında son derece dikkatli, hassas ve son derece soğuk kanlı olmak zorundayız. Büyük devlet; hadiseler karşısında soğuk kanlılığını muhafaza edebilen, aklı selim ile düşünebilen devlettir. Suriye'de bu kanlı sürecin başladığı andan itibaren uçak hadisesi ile sınır ilkelerimize yönelik ihlallerle, Cilvegözü Sınır Kapısı saldırısı ile Türkiye'nin sabrı, soğukkanlılığı adeta test ediliyor. Türkiye bu tür provokasyonlarla adeta kirli bir senaryonun içinde çekilmek isteniyor. Özellikle Hatay'da bir takım hassasiyetleri tahrik ederek kaos oluşturmak isteniyor. Bu tür girişimler karşısında serin kanlı olduk, bundan sonra da soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz. Soğukkanlılığımızı yitirerek, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz. Suriye'deki mesele AK Parti'nin meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin meselesidir. Düşürülen uçak; AK Partinin uçağı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uçağıdır. Şehit edilen memurlar; AK Partinin memurları değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin polisleri, memurlarıdır. Askerlerimiz; TSK'nın askerleridir, bu milletin askerleridir. Alçakça katledilen masum insanlar; AK Parti teşkilatının mensupları değil, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır."

MUHALEFETE "FIRSATÇILIK" SUÇLAMASI


Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Bu tür hadiselerin ardından adeta suçluyu korurcasına, adeta suçlunun üzerini örtercesine hükümeti, AK Parti dış politikasını hedef almak tam anlamıyla fırsatçılıktır, Türkiye düşmanlarının ekmeğine yağ sürmektir. Bugün bir olmak zorundayız. Bugün beraber olmak zorundayız. Bugün 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara birlikte göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız. Bugün 'ben demiştim' diye ortalıkta böbürlenme günü değildir, içeriden suçu arama günü değildir. Saldırı olduğu andan itibaren daha yaralar sarılmadan saldırganları unutturup meseleyi siyasi bir çıkar meselesine dönüştürme günü hiç değildir. Bir milletin acısın siyasi bir rant meselsi haline getirmek en hafif tabiri ile ahlaksızlıktır" dedi.

"SALDIRILARIN AMACI FİTNE SOKMAK"


Saldırıların amacının milletin içine nifak ve fitne sokmak olduğunu söyleyen Başbakan, "Bu saldırıların amacı en başta milletimin fertleri arasında nifak oluşturmak, fitne sokmak, soru işaretleri oluşturmaktır. Buna izin vermeyeceğiz. Terörün de Türkiye düşmanlarının da Türkiye'nin birlik fotoğrafını kirletmelerine müsaade etmeyeceğiz. Hassasiyetlerin kaşınmasına, farklılıkları bir husumete çevrilmesine göz yummayacağız. Herkes ama herkes soğukkanlı olmak, aklı selim ile hareket etmek zorundadır. Birilerinin Şam'daki canilerle, gayri meşru yönetimle gönül bağı olabilir. Birilerinin eli kanlı terör örgütleri ile muhabbeti olabilir. Birilerinin bir mezhep çatışmasına ellerinde körükle gitme niyeti de olabilir ama biz buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kaydetti.

76 MİLYONA ÇAĞRI

Tüm Türkiye'ye seslendiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Buradan Hatay ve Reyhanlı'daki kardeşlerime, 76 milyon vatandaşıma sesleniyorum; lütfen tahriklere karşı dikkatli olun. Lütfen aramıza nifak sokmaya, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı uyanık olun. Kışkırtıcı, ayrımcı, fırsatçı tavırlara lütfen prim vermeyin. Benim Reyhanlı'daki kardeşlerim, bu Anneler Günü'nü hüzün içinde kutladı. Birileri de 'bu cenaze merasimlerini geciktiremez misiniz' diye haberler gönderdi. Onlar bu oyuna gelmediler, çünkü onlar şov peşindeydiler. Geciktirmediler ve insani ve İslami görevlerini birlikte yaptılar. Biz bu saldırganları, bu Türkiye düşmanlarını sevindirmeyeceğiz. Türkiye üzerine kirli hesapları olan bu alçakları asla sevindirmeyeceğiz. Bunların Türkiye içindeki ellerini ovuşturarak fırsat kollayan uzantılarını da sevindirmeyerek, onlara da fırsat tanımayacağız. Düşmana inat, birbirimize daha fazla kenetlenecek bir olacak, diri olacağız. Suriye kaynaklı saldırıları, Türkiye'nin Suriye politikasına bir tepki olarak görmek ve göstermek sadece sorumsuzluktur. Şunu herkes bilsin ki Türkiye, en başından beri yanı başındaki bu insanlık dışı hadiselere sessiz kalsaydı bile bu tahrikler yapılacak, Türkiye'yi tuzağa çekmek yönünde bu saldırılar yine gerçekleşecekti. Bu saldırılar; Suriye politikamıza yönelik saldırılar değil, bölgede güçlenen, gücünü hissettiren, büyüyen bir Türkiye'ye yönelik saldırılardır" dedi.


Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 12 Mayıs, 2013 - 16:34
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Sahada ve kulübede önemli değişiklikler
    Montella'nın Paraguay maçı kararı: Önemli değişikl...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Eşref Tek öldü! Dizi hayranlarından dikkat çeken veda
Eşref Tek öldü! Dizi hayranlarından dikkat çeken veda
Kaydet
Edirne’de feci kaza! Yolcu minibüsü tıra çarptı, 16 kişi yaralandı
Edirne’de feci kaza! 16 kişi yaralandı
Kaydet
TOKİ 20 bin konut ne zaman teslim edilecek? TOKİ açık satış başvuruları devam ediyor
TOKİ 20 bin konut ne zaman teslim edilecek?
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası