Ergene nehri taştı, köy yolları kapandı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ergene nehri taştı, köy yolları kapandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Edirne'nin Ergene nehri, kar erimesi ve yağışların artması nedeniyle taşınca bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı batı bölgesinde etkisini az da olsa yitirdi ancak bu kez yağan karların erimesiyle heyelan, nehir taşmaları gibi durumlar meydana geldi. Edirne'de yağan karlar erimeye başladı ve yağışların etkisiyle Ergene nehri taşarak bazı köy yollarının kapanmasına neden oldu.

Yenicegörece İstasyonu'nda 1 Şubat'ta 18 metreküp/saniye olan nehrin debisi, son ölçümde 200 metreküp/saniye ölçüldü. Nehrin yatağından çıkması nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı.

Ergene nehri taştı, köy yolları kapandıEdirne'nin Ergene nehri kar erimesi ve yağışlar nedeniyle taşınca Devlet Su İşleri "sarı alarm" verdi.

SARI ALARM VERİLDİ

Uzunköprü'ye bağlı Çiftlik ve Salarlı köyleri arasındaki yolun bir bölümü suyla kaplandı. Karayolları ekipleri yolu çift yönlü trafiğe kapadı.

Kentte bugün sağanak, yarın ise kar yağışı bekleniyor.Devlet Su İşleri, bu yükseliş için "sarı alarm" ikaz durumu verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...