Gaz maskesi ve sensör satışları patladı

Gaz maskesi ve sensör satışları patladı

GÜNDEM Haberleri

Maden faciasında ölümlerin pek çoğunun karbonmonoksit gazından kaynaklanması bu tür işletmelerin gaz maskesi ile gaz sensörü talebinde artış kaydedildi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında ölümlerin pek çoğunun karbonmonoksit gazından kaynaklanması üzerine bu tür işletmelerin gaz maskesi ile gaz sensörü talebinde artış kaydedildi. İş güvenliği teçhizatı üretim ve toptan satışını yapan bir firmanın ortaklarından Mahmut Başgöl, Soma'daki maden faciasının ardından gaz sensörleri ve maskelerinin öneminin arttığını söyledi. Maden işletmecilerinin bu faciadan dersler çıkardığını vurgulayan Başgöl, "Madende kullanılan gaz maskelerine talep arttı. Gaz sensörüne de talep yükseldi. Talebin giderek artacağını düşünüyoruz. Burada önemli olan; işçi ve işverenin bilinçlenmesi kadar denetim mekanizmasının iyi işlemesi. Bunların hepsi bir araya geldiğinde benzer durumlarda gazdan ölümlerin önüne geçilebilir" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...