HDP ihaneti sınırları aştı! CHP'nin 'Suriye taahhüdü'nün ardından bir skandal da ortağından

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP ihaneti sınırları aştı! CHP'nin 'Suriye taahhüdü'nün ardından bir skandal da ortağından

Gündem Haberleri

Bingazi’ye gidip darbeci Hafter güçleriyle görüşen HDP heyeti, Türkiye’nin Libya’dan çıkmasını ve Trablus yönetimi ile yaptığı deniz yetki anlaşmasını feshetmesini istedi.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP, Türkiye düşmanı, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter’e destek vermek amacıyla Lib- ya’ya gitti. Bingazi’de ayrılıkçı isimlerle “kardeşlik, dayanışma” mesajları veren HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları öncülüğündeki heyet, Türkiye’nin Libya’dan çıkmasını ve Trablus yönetimi ile yaptığı deniz yetki anlaşmasını feshetmesini istedi. 
Geçtiğimiz günlerde CHP’nin Esad yönetimine, iktidara gelirsek askerlerimizi Suriye’den çekeceğiz taahhüdünün ardından HDP’nin Libya çıkışı, HDP-CHP ittifakının rol paylaşımı olarak yorumlandı. Emekli Amiral Cihat Yaycı, Bingazi’de yapılan görüşme ve açıklamalarla ilgili “Bu olay tarihi bir ihanettir, affedilemez” ifadelerini kullandı.

İHANETİN HESABI SORULMALI

Tepkisini “Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ihanete sessiz kalınamaz” sözleriyle ortaya koyan Cihat Yaycı “Libya, Türkiye için millî meseledir. HDP alenen millî menfaatlerimize, Mavi Vatan’a saldırıyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir ihanet görülmedi. HDP’nin söylemi Atina ile yüzde yüz aynı. Türkiye’de iktidar, muhalefet fark etmeksizin bu ihanete tepki göstermeli. Susmak gaflet olur. Susanları tarih affetmez. HDP bu cesareti kimden alıyor bilmiyorum ancak bunun hesabı mutlaka sorulmalı” dedi.

LİBYA HALKINA İYİ ANLATILMALI

Bu gezi ve yapılan açıklamaları aynı zamanda Yunan-FETÖ-PKK iş birliğinin delili olarak nitelendiren Yaycı “Batılı güçler bu işlerde iki terör aparatını bize karşı etkin bir biçimde kullanıyor. HDP’nin bu çıkışında FETÖ parmağı da var” diye konuştu.

Emekli Amiral Cihat Yaycı, Libya ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın Libyalılara 40 bin kilometrekarelik münhasır ekonomik alan kazandırdığını hatırlatarak “Yunanistan ve müttefiki emperyal güçler o halka kazandırılan trilyonlarca dolarlık enerji sahasını gasbetmeye çalışıyor. Bu durum Libya halkına çok iyi anlatılmalı. Türkiye, Libya kamuoyuna bunu anlatmalı” ifadelerini kullandı.

AKDENİZ HARİTASI ERDOĞAN’A BAĞLI

Üst düzey bir Libya Dışişleri yetkilisi de Libya halkının tercihini yaptığını, Türkiye ile birlikte millî çıkarları neyi gerektiriyorsa o yönde adımlar attıklarını belirterek şunları kaydetti:

Libya’nın düşmanları, ülkeyi siyasi, ekonomik, sosyal ve askerî açıdan kaosa sürükleme amacından vazgeçmedi. Ancak bizi üzen şey Hafter’in Trablus’a herhangi bir askerî harekât şansı ve siyasi manevra kabiliyeti kalmadığı bir vasatta dost ve müttefikimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilen bir partinin böyle bir tahrike ortak olmasıdır. Aynı ideal uğruna birlikte kan döktüğümüz, can verdiğimiz Türkiye’den siyasi kimlik taşıyan insanların bu kumpasa dâhil olmasına anlam veremedik. Ayrıca birçok İngiliz, İsrail, Fransız, ABD şirketinin Libya petrollerine çökme hazırlığı yapıyor. Dünyanın en kaliteli petrol yatakları Libya’da. Bu hedeflerine ulaşmalarının tek yolu ise Erdoğan iktidarının devrilmesi ve sonrasında Türkiye’nin bölgeden çıkarılması. HDP’nin açıklamalarını bu açıdan da değerlendirmek gerekiyor.

Libya kaynakları, Türkiye’de iktidar değişimi hâlinde küresel aktörlerin Akdeniz’de sınırları yeniden çizeceğini ve alternatif haritalar hazırladıkları görüşünde.

Bu videolar da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...