Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

Ramazan Bayramı tatilinde yurt dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, Artvin’de bulunan Sarp Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturdu. Türkiye’nin Kafkaslar’a açılan en önemli kara hudut kapılarından biri olan sınır noktasında hem araç hem de yaya geçişlerinde gözle görülür artış yaşandı.

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

HEM VİZESİZ HEM DE YAKIN

Özellikle Batum’a gitmek isteyen tatilciler sabahın erken saatlerinden itibaren sınır kapısına yöneldi. Vizesiz geçiş avantajı ve Batum’un Türkiye’ye yakın konumu, bu rotayı bayram tatilinde en çok tercih edilen destinasyonlardan biri haline getirdi. Gün içinde artan yoğunluk nedeniyle zaman zaman uzun araç ve yaya kuyrukları oluştu.

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

958 BİNDEN 6 MİLYONA

Sarp Sınır Kapısı’ndaki hareketlilik son yılların verilerine de yansıdı. Pandeminin etkili olduğu 2021 yılında yaklaşık 958 bin olan yolcu sayısı, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte 2022’de 5 milyonu aştı. 2023 yılında ise 6 milyonu geçen yolcu sayısıyla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıldı. İzleyen yıllarda da yoğunluk sürerken, 2024 ve 2025’te milyonlarca kişi bu kapıyı kullanmaya devam etti.

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Bölgede artan trafik nedeniyle güvenlik önlemleri de artırıldı. Karadeniz Sahil Yolu ile sınır kapısı güzergahında yoğunluk yaşanırken, Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. 

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

Sürücülere hız kurallarına uyma, emniyet kemeri kullanma ve uzun yolculuklarda dikkatli olma yönünde uyarılar yapıldı.

Hem vizesiz hem yakın! Tatilciler akın etti, ekipler devrede

Yetkililer, bayram süresince yoğunluğun devam etmesinin beklendiğini belirterek vatandaşların planlı hareket etmeleri ve trafik kurallarına riayet etmeleri gerektiğini vurguladı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.