İlk defa bir koramiral toplantıya katıldı!..

İlk defa bir koramiral toplantıya katıldı!..

GÜNDEM Haberleri

Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Nusret Güner'in istifası sebebiyle YAŞ'ta donanmayı temsil etti.

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) ilk gün çalışmalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği iftar yemeği ile tamamladı. YAŞ üyeleri, sabah saatlerinde Başbakan Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, ''Tarihimizin getirdiği vicdani ve insani sorumluluğun gereği olarak, bölgemizdeki savaşların ve çatışmaların sona ermesinde, kardeşlik ortamının tesis edilmesinde samimi gayret ve yoğun bir çaba içindeyiz" ifadelerini yazdı. YAŞ üyeleri, Anıtkabir'in ardından Genelkurmay Karargahı'na geçti. Çakmak Salonu'nda 10:50'de başlayan toplantıda ramazan hassasiyeti gösterildi. Daha önce masalara su ve meyve suyu servis edilirken, bu uygulamaya ramazan sebebiyle ara verildi. Masalarda içecek yer almadı. YAŞ'a ilk defa bir koramiral katıldı. Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu, Donanma Komutanı Nusret Güner'in istifası sebebiyle YAŞ'ta donanmayı temsil etti. Orgeneral Nusret Taşdeler ile Orgeneral Bilgin Balanlı, tutuklu olmaları sebebiyle YAŞ'a katılamadı. Her iki ismin de emekliliğe sevkedilmesi bekleniyor. Toplantının öğleden sonraki bölümüne de katılan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül ile haftalık olağan toplantısı için erken ayrıldı. Başbakanın, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmesinde de Şûra'daki son durumun ele alındığı belirtildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...