İnternetini paylaşan suça ortak sayıldı!

- Güncelleme:
İnternetini paylaşan suça ortak sayıldı!

Gündem Haberleri

Sosyal medyadan hakaret eden şahıs, tazminat cezası aldı. Yargıtay, bu cezadan şahsın bağlı olduğu Wi-fi’nin sahibini de sorumlu tuttu.

Ankara’da yaşayan bir kişi, kendisine Facebook üzerinden hareketler eden şahıstan davacı oldu, tazminat talep etti. Davaya, şahsın bağlı olduğu Wi-fi’nin sahibi de dâhil edildi. Bu kişi, olayla bağlantısı olmadığını, hakaretle suçlanan kişiyi de tanımadığını belirterek davanın reddini istedi. Asliye Hukuk Mahkemesi de tazminat talebini kabul etmedi. Davacı, kararı temyize götürdü. Bunun üzerine dosya Yargıtay’ın gündemine geldi. Davayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza attı. Gönderilen mesajları bir bütün olarak değerlendiren Daire “Davacıya sosyal medyadan hakaret içeren mesajlar atılmış. Bu mesajlardan Wi-fi sahibi de sorumlu. İkisi de uygun bir miktar manevi tazminat ödemelidir” diyerek, mahkemenin hükmünü bozdu. Bu karar sonrası dava yeniden görülecek. 

Öte yandan, 5651 sayılı Kanun kapsamında otel, üniversite, AVM, kafe, fabrika, KOBİ gibi işletmeler bünyesinde kullandıkları internet kayıtlarını gizli tutmak zorunda. İşletmelerin, müşterilerine veya çalışanlarına sunduğu ücretsiz internet hizmeti de bu kanun kapsamına giriyor. Ağa bağlanan kişi, kayıt altına alınmalı. Böylelikle, bu şahıs bir suça karışırsa yasal olarak takip edilebilir, şirket de ilave yükümlülükten kurtulur. Eğer, bu suçun araştırılması sırasında talep edilen kayıt sunulmaz ise işletme ya da kurum da sorumlu tutulabilir. YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...