Kadıköy'de polis merkezinde 'gözaltında darp' iddiası: 2 başmüfettiş görevlendirildi
Kadıköy’de polis merkezinde gözaltındaki bir kişiye darp ve işkence yapıldığı iddiaları üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti. Olayın tüm yönleriyle araştırılması için 2 polis başmüfettişi görevlendirildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir polis merkezinde gerçekleştiği iddia edilen olaylara ilişkin açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi.
Açıklamada, 3 Mart'ta görevli ekiplerce durdurulmak istenen bir aracın ekip aracına çarptığına ve yapılan kontrollerde uyuşturucu ticaretine ilişkin bulgular tespit edildiğine işaret edildi.
İBB davası yarın başlıyor: İlk duruşma 40 gün sürecek
2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ
Araçta bulunan H.M.A. ve M.A.E.Ş. isimli şahısların yakalandığı ve 4 Mart'ta adli makamlara sevk edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"M.A.E.Ş. isimli kişinin polis merkezinde gözaltında bulunduğu süreye ilişkin ortaya atılan darp ve işkence iddialarının tüm yönleriyle araştırılabilmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğümüzce 2 polis başmüfettişi görevlendirilmiştir."
