Kamuda hibrit mülakat dönemi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Kamuda hibrit mülakat dönemi

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

Kamuya alımlardaki mülakatları masaya yatıran kabine, hibrit modeli gündemine aldı. Kritik mesleklerde mülakat devam edecek. Öğretmen adayları sözlü mülakatı yazıya dökecek, imza atacak. Mülakat, kamera kaydına alınacak.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Kamuda mülakat tartışmaları hükûmet tarafından masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilgili bakanlarla mülakat sisteminde yapılacak değişiklikleri görüştü. Hükûmet kaynakları, Cumhurbaşkanı’nın, kamuda mülakatın, mülakat gerektirmeyen mesleklerde kaldırılabileceğini söylediğini aktardı. Buna göre, mülakat komisyonlarında sistem daha esnek hâle getirilecek.

KRİTİK MESLEKLERDE DEVAM

Tartışılan formüller arasından hibrit model gündemde. Bu doğrultuda, ortaya çıkan ortak görüş, hâkimlik, savcılık, kaymakamlık ve öğretmenlik gibi kritik mesleklerde mülakat uygulamasının devam etmesi yönünde. Bu açıdan mülakat komisyonlarında, her mesleğin alanında uzman kişiler yer alacak.

CEVAPLAR YAZIYA DÖKÜLECEK

Mülakat tartışmalarının ana gündeminde ise öğretmenlik mesleği yer alıyor. Öğretmen adaylarının mülakatlarında öncelik mülakatların güvenliği açısından alınacak tedbirlere verilecek. Bu kapsamda, mülakat kamera kaydına alınacak ve aday mülakat jürilerinin kim olduğunu bilmeyecek. Aday sözlü mülakat esnasında verdiği cevapları sınavın son 5 dakikasında kâğıda yazıp ‘Şunları söyledim’ diye imza atacak. Mülakat komisyonunda başöğretmen, uzman öğretmen ve idareci olacak. Komisyon üyeleri, kendi uzmanlık alanlarına göre mülakatlara jürilik edecek. Örneğin, bir coğrafya öğretmeni adayının mülakatında bu alanda uzman öğretmen ve başöğretmen bulunacak.

OBJEKTİF VE ADİL BİR SİSTEM

Hükûmet kaynakları, öğretmenlik gibi gelecek nesilleri yetiştiren bir meslekte, öğretmen adayının alan bilgisi, kendini ifade edebilme yetisi ve iletişim becerileri açısından mülakatın önemli olduğuna dikkat çekti. Mülakat sisteminin daha objektif ve adil bir düzende gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapılacağı ve ona göre tedbir alınacağı belirtilerek, bu konuda her öneriye açık olunduğu kaydedildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...