Karların üzerinde ortaya çıktı, vatandaşları tedirgin etti! 7,4 büyüklüğündeki depremin habercisi mi?

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Son dönemde uzmanlar tarafından 7,4 büyüklüğünde bir deprem beklendiği belirtilen Tunceli'de kış uykusunda olması gereken yılanlar karlar üzerinde belirdi. Vatandaşları tedirgin eden görüntü "deprem habercisi mi?" sorularını da beraberinde getirdi.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde kış uykusunda olması gereken yılanların karlar üzerinde belirmesi paniğe neden oldu. Kurukaymak Tanzi köyünde kar üzerinde gezinen yılanlar cep telefonu kamerasına yansırken, yılanları görüntüleyenler "Bu normal değil" dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Okan Duman, "Her tarafta yılan var. Ne oldu bu doğaya böyle? Acaba deprem mi olacak? İnanamıyorum, kışın ortasında karların üzerinde yılanlar dolaşıyor. Kışın ortasında yılanlar ortaya çıkıyor" dedi.

7,4 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN HABERCİSİ Mİ?

Normalde şubat ayında kış uykusunda olması gereken yılanların karların üzerinde ortaya çıkması köylüleri tedirgin etti.

Vatandaşlar, yılanların deprem öncesinde garip davranışlar sergilediğine inanırken, deprem bilimciler de son zamanlarda Tunceli’nin ciddi bir deprem tehdidi altında olduğunu, 7,4 büyüklüğünde deprem beklediklerini açıklamışlardı.

NACİ GÖRÜR UYARDI: DİKKAT EDİN

Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli ile ilgili açıklamada bulunmuş ve 'dikkatli olun' uyarısında bulunmuştu. Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarca Kahramanmaraş'a dikkat edin, önlem alın diye bağırdım. Kimse dinlemedi. Daha cesetlerimiz soğumadı, şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...