Kastamonu'da yangın: 43 ev ve ahır alevlere teslim oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kastamonu'da yangın: 43 ev ve ahır alevlere teslim oldu

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde elektrik direğinden çıktığı iddia edilen yangın rüzgarın etkisiyle şiddetini artırdı. Çıkan yangında 230 hanenin 43'ü alevler arasında kaldı. Yangın ekiplerin çabasıyla kontrol altına alındı.

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde bir köyde çıkan ve 43 evi etkileyen yangına itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. İlçeye bağlı Yağcılar köyünde bir evde başlayan yangının köyde bulunan bir elektrik direğinden çıktığı iddia edildi. Başka evlere de sıçrayan yangına itfaiye ekipleri ve köylülerin de yardımıyla kontrol altına alındı. Kastamonu Valisi Meftun Dallı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köydeki 230 haneden 42 ya da 43'ünün yandığını söyledi.

Kastamonu'da yangın: 43 ev ve ahır alevlere teslim oldu

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle de havadan müdahale edilen yangında 43 ev etkilendi.  Evlerin birbirine yakın olmasından dolayı ekipler yangını kontrol altına almakta güçlük çekildi. Yangına müdahale çalışmaları itfaiye ekiplerinin yanı sıra civar il ve ilçelerden getirilen iş makineleriyle müdahale edildi. Evlerde büyük hasara neden olan yangını söndürme çalışmaları sona erdi.

ÇEVRE İLLERDEN EKİPLER DESTEK VERDİ

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, AA muhabirine, saat 15.30 sıralarında yangın ihbarı aldıklarını söyledi. İtfaiye ekiplerinin süratle yangına müdahale ettiğini anlatan Kavaklıgil, yangınla mücadeleye Orman İşletme Müdürlüğünün yanı sıra Çorum ve Çankırı'dan itfaiye ekiplerinin destek verildi.

YANGIN BÜYÜK HASARA NEDEN OLDU

Orman Genel Müdürlüğünden havadan müdahale için destek talep ettiklerini aktaran Kavaklıgil, "Tek temennimiz can kaybının olmaması. Tosya'da en büyük afetlerden birini yaşıyoruz. Daha fazla eve sıçramaması için orman ve belediye teşkilatlarımız cansiparane müdahale ediyor. Rabb'im daha beterinden korusun." ifadelerini kullandı.

Köy muhtarı Osman Namlı da yangının nereden çıktığının henüz tespit edilemediğini söyledi. Namlı, yangın nedeniyle ölen ya da yaralanan olmadığını, ilk tespitlere göre 2 büyükbaş hayvanın telef olduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...