Kene sebebiyle ölenlerin sayısı 4’e yükseldi!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Sivas’ta kene kabusunun geri dönmesiyle yaşanan üzücü olayda bir kişi daha hayatını kaybetti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı sebebiyle bir süredir hastanede tedavi gören vatandaş tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Sivas’ta meydana gelen üzücü olayda Cemil Gürbüz'ün vücuduna kene yapıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan Gürbüz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gördü. Gürbüz burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KENEDEN ÖLENLERİN SAYISI 4’E YÜKSELDİ

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Gürbüz'ün Zara ilçesi ikindi namazını müteakip Kurucuabat köyünde toprağa verileceği öğrenildi.
Gürbüz'ün ölümüyle bu yıl kene sebebiyle bilinen ölenlerin sayısı 4'e yükseldi.

UZMANLAR UYARDI

Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, vücuduna kene yapıştığını fark eden vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Keneye kesinlikle çıplak elle dokunmamak gerekiyor. Poşet, eldiven, naylon veya mendille vücuda en yakın olan bölgeden sıkıca tutup bir hamlede çıkartabilirse bunu yapabilir. Ancak keneyi patlatmak, yakmak ve herhangi bir yanıcı madde dökmek kesinlikle sakıncalıdır. Bu noktada virüsü hayvan daha fazla kana karıştırabilir. Tek hamlede çıkartılamadığı takdirde mutlaka acil servislere başvurup sağlık çalışanlarından bu konuda yardım istemeliler" diye konuştu.

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...